Έκτακτο βοήθημα Χριστουγέννων: Live οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα-Βρούτση


Στις 9.30 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναμένεται να εξειδικεύσουν την εξαγγελία που έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Δείτε LIVE:

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έκτακτο επίδομα θα δοθεί στοχευμένα τα Χριστούγεννα. Δεν πρόκειται για νέο πακέτο μέτρων στήριξης, αλλά για παροχή που θα λάβουν πολίτες που λόγω πανδημίας βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr το έκτακτο βοήθημα των Χριστουγέννων θα το πάρουν ΜΟΝΟ οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δηλαδή περίπου 290.000 άτομα.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, στο επίκεντρο της έκτακτης ενίσχυσης θα βρεθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν μέτρα και για τους συνταξιούχους με πολύ χαμηλές αποδοχές.

Στους πολίτες που ενδεχομένως να τύχουν κρατικής στήριξης περιλαμβάνονται και οι επαγγελματίες. Οι περισσότεροι αναμένεται να στηριχθούν μέσα από την καταβολή της επιτρεπτέας προκαταβολής 4, ωστόσο αναζητούνται τρόποι έτσι ώστε όλοι οι επαγγελματίες να στηριχθούν σε μια περίοδο που πολλοί από αυτούς έχουν διακόψει κάθε δραστηριότητά τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ