Τηλεκπαίδευση: Αγωνία μετά το φιάσκο της πρώτης μέρας – Σε απόγνωση οι γονείς


Tο υπoυργείο Παιδείας, υπογράμμισε ότι τα προβλήματα είναι μεμονωμένα και επιλύονται.

Ιδιαίτερος προβληματισμός υπάρχει, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας τηλεκπαίδευσης, σήμερα Πέπμπτη (19/11).

Τόσο οι μικροί μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, όσο και οι γονείς με τους εκπαιδευτικούς, εκφράζουν την αγωνία τους, για το πώς θα κυλήσει το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, μετά τις καταγγελίες για πρεμιέρα με πολλά τεχνικά προβλήματα.

Με την σειρά του, το υπουργείο Παιδείας, ανέφερε πως τα χθεσινά προβλήματα ήταν μεμονωμένα, καθώς είχαν συνδεθεί στην πλατφόρμα πάνω απο 47.000 τμήματα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου που αντιστοιχούν σε 700.000 μαθητές. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο, κάποια προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας Webex από τα πρώτα λεπτά έναρξης της διαδικασίας και σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν καθυστερήσεις, με τους μαθητές να μην μπορούν να συνδεθούν.

Την ίδιαω ώρα, εκπαιδευτικοί και γονείς, επισημαίνουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, παιδιά και δάσκαλοι κατάφεραν να συνδεθούν μόνο κατά τα πρώτα 30 ή 60 λεπτά. Αρκετοί γονείς ανέφεραν, επίσης, χαμηλές ταχύτητες στη σύνδεση, αδυναμία σύνδεσης και προβλήματα στην εικόνα και στον ήχο.

Σε δηλώσεις της η Έλενα Πρασσάκη, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Cisco για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, ανέφερε: «Η Cisco γνωρίζει το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το Webex meetings. Ευχαριστούμε τους χρήστες και τους συνεργάτες μας για την υπομονή τους καθώς εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος και την επαναφορά της υπηρεσίας. Η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση status.webex.com».

Τι προβλέπεται για την τηλεκπαίδευση

Η τηλεκπαίδευση και για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα έχει διάρκεια 30’ και πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Στην τηλεκπαίδευση, για τα δημοτικά, λειτουργεί συμπληρωματικά η εκπαιδευτική τηλεόραση η οποία πολύ σύντομα θα εμπλουτιστεί και με νέα μαθήματα, τα οποία ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX, στην κατηγορία Παιδικά / Μαθαίνουμε στο σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν σχετικού αιτήματος των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet, εξασφαλίσθηκε ότι η υφιστάμενη πρόσβαση μέσω τηλεφώνου (call in) στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex θα είναι πλέον και αυτή δωρεάν, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του υπ. Παιδείας.

Έτσι, για την περαιτέρω ενίσχυση της δυνατότητας πρόσβασης όλων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έχουν ήδη εξασφαλισθεί:

– περισσότερες από 90.000 φορητές συσκευές (λάπτοπ, τάμπλετ) για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω ΕΣΠΑ και ιδιωτικών δωρεών

– δωρεάν χρήση πλατφορμών σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης

– δωρεάν δεδομένα (data) για όσους συνδέονται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας,

– δωρεάν τηλεφωνική κλήση για όσους συνδέονται με την πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex μέσω κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ