Έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους


Βοήθημα σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης:

Με διάταξη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που μπαίνει σήμερα στις Επιτροπές της Βουλής, προβλέπεται χορήγησης έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας.

Το κονδύλι για έκτακτη αυτή ενίσχυση θα καλυφθεί από τις εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας των παραπάνω επιστημόνων.

Επίδομα 800 ευρώ -Προθεσμίες και πληρωμές

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για το επίδομα των 800 ευρώ, εργοδότες και εργαζόμενοι (μόνο οι εργαζόμενοι που κάνουν αίτηση για πρώτη φορά) από κλειστές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις έως τις 24 Νοεμβρίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι το ποσό του επιδόματος να καταβληθεί εντός του Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τις πληττόμενες επιχειρήσεις οι αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 7 Δεκεμβρίου. «Επιδίωξή μας είναι η πληρωμή της αποζημίωσης στους εργαζόμενους να γίνει σταδιακά μέχρι τέλος Δεκεμβρίου» επισήμανε ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως 483.335 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν για τον μήνα Δεκέμβριο διπλάσιο ποσό από αυτό που εισπράττουν. Μεταξύ άλλων, οι υπουργοί ανακοίνωσαν ότι η υποχρεωτική μείωση ενοικίου θα συνεχιστεί και πως αύριο θα εκδοθεί νέα απόφαση που θα προβλέπει αποζημίωση του 50% της «χασούρας» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Στα νέα μέτρα προστίθεται και η αναστολή πληρωμών από δανειολήπτες και η ένταξη στο πρόγραμμα «Γέφυρα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ειναι ΝΤΡΟΠΗ και EΙΡΩΝΕΙΑ να δινουν επιδοματα σε αυτες τις επαγγελματικες κατηγοριες και ενας συνταξιουχος των 6000 ευρω το χρονο. να εχει να παρει απο το 2011 που αρχισαν τα μνημονια εστω και ενα ευρω.
    Ντροπη σας Κοι Παπανδρεου, Σαμαρα, Τσιπρα και Μητσοτακη. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑς ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ