Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των κρουσμάτων και την ελλιπή προετοιμασία στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης


Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 και την «ελλιπή προετοιμασία» των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη.

«Απαντήσεις για την αδράνεια που έχει επιδείξει η κυβέρνηση και για τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων στη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη», ζητούν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ) που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλου.

Την ερώτηση συνυπογράφει και η γραμματέας της Κ.Ο., Όλγα Γεροβασίλη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάνουν λόγο για «κενό διαχείρισης της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, την καθυστερημένη επιβολή μέτρων και την ελλιπή προετοιμασία των νοσοκομείων, εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ».

Συγκεκριμένα, ερωτούν «με ποια δεδομένα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του τριήμερου εορτασμού του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη ενώ λίγες μέρες πριν οι ειδικοί είχαν ενημερώσει για έκρηξη των κρουσμάτων και σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για να ενδυναμωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, πόσες προσλήψεις προσωπικού πραγματοποιήθηκαν και πόσες νέες ΜΕΘ δημιουργήθηκαν».

Επίσης ζητούν, την κατάθεση των επίσημων πρακτικών από τις συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί για την Θεσσαλονίκη και όλα τα αιτήματα που έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας για στελέχωση με προσωπικό και εξοπλισμό των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ