Μπουρλά pfizer: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του


Μπουρλά pfizer: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του. Ο Albert Bourla δήλωσε στο Sky News ότι η ανακάλυψη της αποτελεσματικότητας του εμβολίου  ήταν η “πιο λαμπρή μέρα” της ζωής του.

Ο γενικός διευθυντής στη συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο Sky News είπε ότι η εταιρεία του θα υποβάλει αίτηση για άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο “πολύ, πολύ σύντομα – μέσα σε λίγες ημέρες” και στη συνέχεια θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την αποστολή των πρώτων 20 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων. Πρόσθεσε μάλιστα ότι  οι δόσεις θα στέλνονταν στις χώρες μόλις οι υγειονομικές αρχές τους έδιναν την άδεια, αυξάνοντας την πιθανότητα ενός “αγώνα για ρύθμιση”, και είπε ότι ο κόσμος θα πρέπει  να είναι “υπομονετικός” επειδή η ζήτηση θα υπερέβαινε την προσφορά.

“Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ”, είπε. “Πιστεύω ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία για πολλούς από εμάς”. Ο κ. Μπουρλά μίλησε λίγο μετά την ολοκλήρωση της μελέτης της φάσης 3 για το εμβόλιο COVID-19, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία BioNTech. Η μελέτη έδειξε ότι είναι 95% αποτελεσματική, αριθμός που χαρακτήρισε “θεαματική” και “σπουδαία στιγμή για την επιστήμη αλλά, το σημαντικότερο, για την ανθρωπότητα”, τόνισε.

Η εταιρεία έχει ήδη παράγει περισσότερες από 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 50 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους. Άλλα 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις προγραμματίζονται να κατασκευαστούν το 2021. Πριν από τη χρήση του, το εμβόλιο χρειάζεται έγκριση από τις υγειονομικές αρχές. Ο κ. Mπουρλά είπε: “Είναι θέμα ημερών μέχρι να ζητήσουμε την αποστολή των ζητούμενων πληροφοριών σε ρυθμιστικούς φορείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Τότε είναι δική τους απόφαση. Πρέπει να πάρουν το χρόνο τους και να ακολουθήσουν τις διαδικασίες τους.” Επιβεβαίωσε επίσης  ότι η εταιρεία του θα αντιδρούσε σε κάθε απόφαση με τη σειρά της – πράγμα που σημαίνει ότι όσο ταχύτερη είναι η έγκριση των κανονισμών από μία χώρα, τόσο ταχύτερα θα λάβει το εμβόλιο. “Εάν κάποιος εγκρίνει γρηγορότερα από τον άλλο, τότε πιστεύω είναι ηθικό εκ μέρους μας να αρχίσουμε να στέλνουμε εμβόλια στους πολίτες, γιατί κάθε μέρα σημαίνει ζωές”.

Τέλος συμπλήρωσε: “Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια την ανακούφιση και το αίσθημα του σκοπού, αλλά νιώθω αυτή τη στιγμή ότι είναι μια απόφαση που καθορίζει το μέλλον του κόσμου — όχι της εταιρείας μου ή της οικογένειάς μου. Και ήμουν πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, και να μπορώ να κάνω αυτό που έκανα”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ