Τηλεργασία και θέρμανση: Έτσι θα κρατάμε το σπίτι ζεστό όλη μέρα με οικονομικό τρόπο


Πριν από έναν περίπου χρόνο, θα αδυνατούσαμε να φανταστούμε όλα όσα βιώνουμε σήμερα.

Να που όμως, πλέον περνάμε σχεδόν ολόκληρη την ημέρα εντός και μάλιστα, εργαζόμαστε από το σπίτι. Πράγματι, η τηλεργασία συνιστά μέρος της νέας μας καθημερινότητας. Και μπορεί για πολλούς από εμάς να αποτελεί, μεταξύ άλλων, τη λύση σε ό,τι αφορά στις καθημερινές και συχνά εξαντλητικές μετακινήσεις μας από και προς το γραφείο, ωστόσο, την ίδια ώρα μας φέρνει αντιμέτωπους με μία σειρά από νέες προκλήσεις.

Ένα ζήτημα, λοιπόν, που σχετίζεται με την τηλεργασία και γενικότερα, με την πολύωρη παραμονή μας στο σπίτι και το οποίο μόλις πρόσφατα αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε, είναι εκείνο της θέρμανσης του σπιτιού μας. Η θερμοκρασία άρχισε σιγά-σιγά να πέφτει και αμέσως νιώσαμε την ανάγκη να ζεσταθούμε. Σε αντίθεση με περασμένες χρονιές, ωστόσο, που αποζητούσαμε μία λύση θέρμανσης αργά το βράδυ ή το απόγευμα όταν επιστρέφαμε στο σπίτι από το γραφείο, τώρα έχουμε την ανάγκη από ζεστασιά όλη μέρα.

Μία «έξυπνη» λύση, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση, είναι το να στραφούμε σε προϊόντα θέρμανσης τα οποία θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε στοχευμένα για να ζεσταίνουμε ακριβώς τον χώρο που θέλουμε. Θα μπορούμε, δηλαδή, να τα τοποθετούμε κοντά στο γραφείο ή στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο, σε περίπτωση που εργαζόμαστε με το laptop από αυτούς τους χώρους, για να ζεσταινόμαστε αποτελεσματικά και φυσικά, περισσότερο οικονομικά.

Ιδού, λοιπόν, μερικές προτάσεις που θα μας βοηθήσουν να νιώθουμε περισσότερη ζεστασιά και θαλπωρή, τώρα που η θερμοκρασία πέφτει και εμείς εργαζόμαστε από το σπίτι!

Κρατώντας το σπίτι ζεστό με τη βοήθεια ενός θερμοπομπού

Μπορεί για πολλούς να αποτελεί μία όχι και τόσο γνώριμη συσκευή για το σπίτι όμως, τον φετινό, διαφορετικό χειμώνα, έχουμε κάθε λόγο να γνωρίσουμε και ενδεχομένως να αποκτήσουμε, τον δικό μας θερμοπομπό. Είναι μια συσκευή θέρμανσης που μπορεί να μας συντροφεύει και να μας ζεσταίνει αποτελεσματικά και οικονομικά τις ώρες της τηλεργασίας, αφού αρκεί να τον τοποθετήσουμε στον χώρο μας για να δημιουργήσουμε άμεσα ένα αίσθημα ζεστασιάς. Πώς μπορεί να μας βοηθήσει ένας σύγχρονος θερμοπομπός να ζεστάνουμε τους χώρους μας και παράλληλα, να μείνουμε εντός budget; Αρχικά να σημειώσουμε πως οι θερμοπομποί μετατρέπουν τον ψυχρό αέρα ενός χώρου σε θερμό, χάρη στα ειδικά θερμαντικά στοιχεία που διαθέτουν. Με έναν «έξυπνο» θερμοπομπό, λοιπόν, σήμερα μπορούμε για παράδειγμα να κάνουμε εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος σε ποσοστό που «αγγίζει» το 21%, να έχουμε έως και 25% πιο γρήγορη θέρμανση του χώρου και μεταξύ άλλων, να ελέγχουμε τη συσκευή μέσω διαδικτύου, όποτε το επιθυμούμε και όπου και αν βρισκόμαστε.

Επιλογές που αξίζουν και συμφέρουν: Στην αναζήτηση, λοιπόν, του ιδανικού θερμοπομπού, έχουμε μερικές σύγχρονες προτάσεις που αξίζουν την προσοχή μας. Σε κάθε περίπτωση όμως, προτού κάνουμε την επιλογή μας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις ανάγκες μας και φυσικά, τα τετραγωνικά των χώρων στους οποίους θα χρησιμοποιούμε τον θερμοπομπό μας περισσότερο. Ο θερμοπομπός Delonghi HCX3120FS, για παράδειγμα, αποτελεί μία σύγχρονη επιλογή που συνιστάται για χώρους έως 23 τετραγωνικά μέτρα, ενώ στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνεται επίσης το γεγονός ότι διαθέτει θερμοστάτη ασφαλείας και διπλή μόνωση. Στη λίστα μας περιλαμβάνεται επίσης και ο θερμοπομπός Tesy CN04 200 EIS CLOUD W 2019, ο οποίος μας επιτρέπει να τον ελέγχουμε από όπου κι αν βρισκόμαστε μέσω της εφαρμογής Wi-Fi Cloud, προσφέρει εξοικονόμησή έως και 21% στο ηλεκτρικό ρεύμα, μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο ή επιδαπέδια, χάρη στα ροδάκια που διαθέτει, ενώ είναι ιδανικός για χώρους έως και 24 τετραγωνικά μέτρα. Ανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου του σπιτιού στον οποίον εργαζόμαστε συνήθως, λοιπόν, μπορούμε να επιλέξουμε είτε τον Tesy CN04 200 EIS CLOUD W 2019, είτε τους Tesy CN04 250 EIS CLOUD W 2019 και Tesy CN04 300 EIS CLOUD W 2019, αφού διαφοροποιούνται μόνο στα τετραγωνικά που καλύπτουν -με τον Tesy CN04 250 EIS CLOUD W 2019 να ενδείκνυται για χώρους έως και 28 και τον Tesy CN04 300 EIS CLOUD W 2019 έως και 32 τετραγωνικά. Στα πλεονεκτήματα τους δε, περιλαμβάνεται επίσης το γεγονός ότι μπορούν να σταματούν αυτόματα τη λειτουργία τους, όταν ανιχνεύουν πως υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα ή ένα παράθυρο και όταν η θερμοκρασία του δωματίου ανεβαίνει, να ανάβουν μόνοι τους. Το γεγονός αυτό μας βοηθά να εξοικονομούμε περισσότερη ενέργεια και χρήματα για τη θέρμανση των χώρων μας.

Ανακαλύπτοντας τα οφέλη μιας σύγχρονης θερμάστρας πετρελαίου

Οι θερμάστρες πετρελαίου αποτελούν αναμφίβολα κάποιες από τις πλέον παραδοσιακές λύσεις θέρμανσης. Ωστόσο, αξίζει να έχουν μια θέση και σε κάθε σύγχρονο σπίτι. Και αυτό διότι χάρη στις τεχνολογίες που διαθέτουν σήμερα, μπορούν να μας βοηθήσουν να ζεστάνουμε αποτελεσματικά τους χώρους του σπιτιού στους οποίους περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας και την ίδια ώρα, να κάνουμε οικονομία σε ενέργεια και χρήματα. Ουσιαστικά, εν έτει 2020, μία θερμάστρα πετρελαίου μπορεί χάρη στην τεχνολογία inverter να έχει τη μέγιστη απόδοση θέρμανσης, με τη χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και καυσίμου. Μπορεί, δηλαδή, να δημιουργήσει στον χώρο μας -και μάλιστα, στον ελάχιστα δυνατό χρόνο- ιδανικές συνθήκες θέρμανσης.

Επιλογές που αξίζουν και συμφέρουν: Προτού επιλέξουμε τη θερμάστρα πετρελαίου η οποία θα μας προσφέρει ζεστασιά ενώ εργαζόμαστε, είναι σημαντικό να υπολογίσουμε -και σε αυτή την περίπτωση- τα τετραγωνικά των δωματίων στα οποία θα τη χρησιμοποιούμε πιο συχνά, ώστε να καλύπτει πιο αποτελεσματικά την ανάγκη μας για άμεση ζεστασιά. Σε ό,τι αφορά στις πλέον σύγχρονες, αποτελεσματικές και οικονομικές θερμάστρες πετρελαίου, λοιπόν, στη λίστα μας περιλαμβάνονται τρεις προτάσεις από την Kerosun: Η Kerosun LC34 Inverter, η Kerosun LC45 Inverter και η Kerosun LC56 Inverter. Οι διαφορές τους αφορούν στα τετραγωνικά μέτρα που καλύπτουν, με την πρώτη να ενδείκνυται για χώρους έως 57 τετραγωνικά, τη δεύτερη έως και 75 και την τρίτη για χώρους έως και 90 τετραγωνικά. Ας δούμε, λοιπόν, τα κοινά χαρακτηριστικά τους, τα οποία τις κάνουν να ξεχωρίζουν από άλλες θερμάστρες πετρελαίου. Και οι τρεις φέρουν την τεχνολογία inverter, χάρη στην οποία επιτυγχάνουν μέγιστη απόδοση θέρμανσης, με τη χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και καυσίμου, ενώ διαθέτουν επίσης υγιεινά φίλτρα που συγκρατούν τα σωματίδια σκόνης, προστατεύουν τις συσκευές και φιλτράρουν τον αέρα. Επίσης, έχουν σύστημα ασφαλείας που τις απενεργοποιεί αυτόματα σε περίπτωση ανατροπής, ενώ μεταξύ άλλων, διαθέτουν και ενσωματωμένο βεντιλατέρ, μια προσθήκη που ενισχύει την προώθηση του ζεστού αέρα θερμαίνοντας το χώρο γρηγορότερα.

Ενισχύουμε το αίσθημα της ζεστασιάς και της θαλπωρής εντός

Τέλος, μία ακόμη «έξυπνη» πρόταση η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να ενισχύσουμε το αίσθημα ζεστασιάς και θαλπωρής που θέλουμε να αισθανόμαστε κάθε χειμωνιάτικη μέρα που εργαζόμαστε από το σπίτι, εκτός από τις θερμάστρες πετρελαίου και τους θερμοπομπούς μας, είναι το να φροντίζουμε να έχουμε πάντα δίπλα μας και ένα… ζεστό ρόφημα. Σίγουρα δεν πρόκειται για μία λύση θέρμανσης όμως, αποτελεί μία καθημερινή επιλογή που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ακόμη περισσότερη άνεση και ζεστασιά, τις ώρες που περνάμε στο σπίτι, πάνω από τον υπολογιστή. Πράγματι, μία κούπα με ζεστό καφέ, μπορεί να δώσει ώθηση στις στιγμές μας εντός και να ενισχύσει το αίσθημα της θαλπωρής που όλοι μας έχουμε ανάγκη, αυτόν τον χειμώνα. Έτσι, μία αυτόματη μηχανή espresso και cappuccino, συνιστά ενδεχομένως μία ακόμη πολύτιμη προσθήκη για το σπίτι μας την περίοδο που διανύουμε. Διότι θα μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε ζεστό, ποιοτικό καφέ με το πάτημα ενός κουμπιού, γλιτώνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο και συνεχίζοντας απρόσκοπτα την τηλεργασία μας.

Η νέα πραγματικότητα, λοιπόν, δημιουργεί νέες ανάγκες όμως, σε ό,τι αφορά στη ζωή στο σπίτι, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να αναβαθμίσουν την καθημερινότητά μας και να μας κάνουν να νιώσουμε περισσότερη ζεστασιά και θαλπωρή στη στιγμή, είτε πρόκειται για έναν θερμοπομπό, είτε για μία σύγχρονη θερμάστρα πετρελαίου ή ακόμη και για μία αυτόματη μηχανή καφέ! Μπορεί, λοιπόν, ο φετινός χειμώνας να διαφέρει από όλους όσους είχαμε βιώσει μέχρι σήμερα, ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα, όπως η θέρμανση του σπιτιού μας. Κάνουμε την έρευνα αγοράς μας και φροντίζουμε να στραφούμε σε λύσεις θέρμανσης που μπορούν να κρατήσουν τους χώρους στους οποίους εργαζόμαστε ζεστούς, χωρίς όμως να μας βγάλουν εκτός budget.

Στο www.kotsovolos.gr θα βρούμε πολλές λύσεις θέρμανσης για κάθε μας ανάγκη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ