Η σημασία της υγιεινής θέρμανσης για το σπίτι και πώς θα την αποκτήσουμε


Υγιεινή. Μία λέξη η οποία κυριαρχεί στη ζωή μας, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, την περίοδο που διανύουμε.

Πράγματι, η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε και τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, μας ώθησαν στην αναζήτηση λύσεων που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας περισσότερο ασφαλή και φέρνουν την υγιεινή σε πρώτο πλάνο, είτε πρόκειται για την προσωπική μας φροντίδα, είτε για τα ίδια μας τα σπίτια, που σήμερα αποτελούν αναμφίβολα τους μικρόκοσμούς μας.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι τον φετινό, διαφορετικό χειμώνα, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι στρέφονται στην αγορά συσκευών, που μπορούν να τους προσφέρουν ακριβώς την υγιεινή που χρειάζονται και την ίδια ώρα, να τους βοηθήσουν να ζεστάνουν περισσότερο αποτελεσματικά και πιο οικονομικά τα προσωπικά τους «καταφύγια». Με την υγιεινή θέρμανση να βρίσκεται στο προσκήνιο, σίγουρα δεν μας προκαλεί έκπληξη το ότι οι αφυγραντήρες και οι καθαριστές αέρα, έχουν φέτος την «τιμητική» τους.

Ιδού, λοιπόν, γιατί φέτος, αξίζει να επενδύσουμε σε λύσεις που μας προσφέρουν υγιεινό αέρα και ενισχύουν τη θέρμανση του σπιτιού.

Προστασία εκτός σπιτιού και καθαρός αέρας εντός

Τους τελευταίους μήνες και δη την περίοδο που διανύουμε, η ασφάλειά μας έρχεται σε πρώτο πλάνο. Εκτός, λοιπόν, από προστασία σε κάθε απαραίτητη μετακίνησή μας εκτός σπιτιού, σήμερα θέλουμε όμως να μπορούμε να απολαμβάνουμε καθαρή ατμόσφαιρα και εντός. Αυτός είναι ο λόγος που το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται σημαντική ζήτηση για αφυγραντήρες και καθαριστές αέρα. Κι όμως, ένας σύγχρονος αφυγραντήρας που λειτουργεί και ως καθαριστής αέρα και διαθέτει φίλτρα ιονιστή και άνθρακα, μπορεί να προσφέρει μία αίσθηση φρεσκάδας στον αέρα του σπιτιού μας και παράλληλα, να απομακρύνει τα ακάρεα, τη σκόνη, τον καπνό τσιγάρου, τα βακτήρια και όλες τις δυσάρεστες οσμές. Μπορεί, δηλαδή, να προσφέρει υγιεινή ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, σε μία εποχή που την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Όλα αυτά ενώ την ίδια ώρα μας επιτρέπει να μειώνουμε τα κόστη σε ό,τι αφορά στη θέρμανση του σπιτιού μας.

Κάνουμε οικονομία στη θέρμανση περιορίζοντας την αίσθηση του κρύου

Πολλοί δεν το γνωρίζουν όμως, έκτος από υγιεινή ατμόσφαιρα χωρίς σκόνη, ακάρεα, μούχλα και υγρασία, ένας αφυγραντήρας μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να θερμάνουμε πιο αποτελεσματικά το σπίτι μας και κατά συνέπεια, να περιορίσουμε τα έξοδά μας. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Ουσιαστικά, με τη χρήση ενός σύγχρονου αφυγραντήρα, μπορούμε να βελτιώσουμε την αίσθηση της θερμοκρασίας του χώρου που επιθυμούμε, αφαιρώντας την υγρασία από αυτόν. Βλέπετε, η υψηλή υγρασία δημιουργεί μία αίσθηση έντονου και διαπεραστικού κρύου, κάτι που σίγουρα μπορούμε να αποφύγουμε με έναν αφυγραντήρα. Μειώνοντας συνεπώς τα επίπεδα της υγρασίας σε έναν χώρο, μειώνεται και η αίσθηση του κρύου και ως αποτέλεσμα, χρειαζόμαστε λιγότερη θέρμανση -και άρα, λιγότερη κατανάλωση ενεργείας- για να νιώσουμε ζεστασιά. Τα καλά νέα είναι πως οι «έξυπνοι» αφυγραντήρες που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, όπως για παράδειγμα ο Delonghi DNS80 Tasciugo AriaDry Light και ο Rohnson R-9820 Genius Wi-Fi ισχύος 320 Watt (ο οποίος παρεμπιπτόντως λειτουργεί και ως καθαριστής αέρα), μας επιτρέπουν να ρυθμίζουμε τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας στον χώρο μας και την ίδια ώρα, να εξοικονομούμε ενέργεια, λόγω του ότι συνδέονται με το Wi-Fi. Έτσι, λοιπόν, μπορούμε να τους ρυθμίζουμε και να τους ελέγχουμε μέσα από τα smartphones και τα tablets μας, ακόμη και όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού.

Προσφέρουμε επιπλέον υγιεινή στο σπίτι και το προστατεύουμε

Τέλος, σήμερα έχουμε κάθε λόγο να προσφέρουμε επιπλέον υγιεινή στο σπίτι μας και την ίδια ώρα, να το προστατεύσουμε, με τη βοήθεια ενός σύγχρονου αφυγραντήρα. Διότι η ποιότητα του αέρα σε ένα σπίτι, δεν υπολογίζεται μόνο με βάση την ποσότητα των τοξινών που υπάρχουν σε αυτό, αλλά και από τα επίπεδα υγρασίας που βρίσκονται στον αέρα του. Και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, η υγρασία συμβάλλει στην ανάπτυξη μούχλας, η οποία εκτός από το ότι απειλεί την υγεία μας, καταστρέφει με «ύπουλο» τρόπο και το σπίτι μας. Οι απλοί, σύγχρονοι αφυγραντηρές αλλά και εκείνοι που λειτουργούν ταυτόχρονα και ως καθαριστές αέρα, λοιπόν, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις μέρες μας διότι αποτρέπουν την ανάπτυξη μούχλας, βακτηρίων και άλλων σωματιδίων στο σπίτι, μέσα από την απορρόφηση της υγρασίας. Έτσι, μας προσφέρουν μια πιο υγιεινή και καθαρή ατμόσφαιρα εντός.

Ας φροντίσουμε, λοιπόν, να εξοπλίσουμε αυτόν τον χειμώνα το σπίτι μας με συσκευές που μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες μας ανάγκες και να μας προσφέρουν ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης, προστατεύοντας παράλληλα το σπίτι και δίνοντάς μας τη δυνατότητα να κάνουμε οικονομία και εξοικονόμηση ενέργειας. Το σίγουρο είναι πως η υγιεινή θέρμανση αποτελεί τον «κανόνα» σε ό,τι αφορά στις στιγμές εντός φέτος και στο www.kotsovolos.gr, θα βρούμε πολλές λύσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες μας και να κάνουμε την καθημερινότητα εντός σπιτιού καλύτερη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ