Κορονοϊός – Διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου»: Η κατάσταση δεν περιγράφεται με λόγια


Σε δραματικούς τόνους περιγράφει, ο κ Καπραβέλος, την αγωνία και την απελπισία που επικρατεί σχετικά με την κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα

Για την σκληρή μάχη γιατρών και νοσηλευτών κατά του κορονοϊού, αλλά και για την κατάσταση που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία μίλησαν η Βαρβάρα Ανεμοδουρά Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά αλλά και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Μιλώντας στο Mega, κ κ. Ανεμοδουρά αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνεται όχι μόνο στα νοσοκομεία αλλά και στον μεγάλο αγώνα που δίνεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στα κέντρα υγείας που κάνουν την ιχνηλάτηση και αντιμετωπίζουν τα ασυμπτωματικά περιστατικά. Όπως σημειώνει, μεγάλος αριθμός κρουσμάτων περιθάλπονται από τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο κ. Καπραβέλος από την πλευρά του μετέφερε την εικόνα από το νοσοκομείο, όπου η κατάσταση είναι τραγική, και οι γιατροί βρίσκουν με πολύ κόπο κλίνες εντατικής θεραπείας για τους ασθενείς. Σε δραματικούς τόνους περιγράφει την αγωνία και την απελπισία που επικρατεί σχετικά με την κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα που «δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια». Απαιτείται οι πολίτες να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην τήρηση των μέτρων προστασίας ενώ επίσης χρειάζονται γενναίες αποφάσεις από την πολιτεία γιατί «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού».

Ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι συμμερίζεται τις απόψεις για πιο σκληρά μέτρα για την πανδημία, ώστε να σταματήσουν να «τροφοδοτούνται» συνεχώς με ασθενείς οι ΜΕΘ των νοσοκομείων. Ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο απαιτείται η κατάλληλη προετοιμασία και συστράτευση των ιδιωτικών κλινικών ώστε να μην φθάσουμε σε σημείο να μετατραπούν ολόκληρα νοσοκομεία σε νοσοκομεία Covid.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ