Σαουδική Αραβία: Βέβαιος ο ΥΠΕΞ της χώρας ότι ο Μπάιντεν θα επιδιώξει την περιφερειακή σταθερότητα


Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε το Σάββατο ότι είναι πεπεισμένος πως η επερχόμενη αμερικανική διοίκηση του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν θα ακολουθήσει πολιτικές που βοηθούν την περιφερειακή σταθερότητα και ότι κάθε συζήτηση μαζί της θα οδηγήσει σε ισχυρή συνεργασία.

Ο πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ δήλωσε επίσης στο Reuters κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών της G20 την οποία φιλοξενεί η χώρα του, ότι δεν βλέπει καμία ένδειξη οποιασδήποτε απειλής για την περιφερειακή ασφάλεια κατά τη μεταβατική περίοδο.

«Είμαι βέβαιος ότι η διοίκηση Μπάιντεν θα συνεχίσει να ακολουθεί πολιτικές που είναι προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας», δήλωσε ο πρίγκιπας.

Οι δύο χώρες έχουν καλές σχέσεις για περισσότερα από 75 χρόνια, είπε, προσθέτοντας: «Οποιαδήποτε συζήτηση που θα κάνουμε με τη μελλοντική διοίκηση θα οδηγήσει σε ισχυρή συνεργασία».

Ο πρίγκιπας Φάισαλ δήλωσε επίσης ότι θα ήταν «απολύτως κατάλληλο» για τις Ηνωμένες Πολιτείες να χαρακτηρίσουν ξένη τρομοκρατική οργάνωση, το κίνημα Χούθι που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν στην Υεμένη.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ