Δαφνί Κορωνοϊός: Εστία κρουσμάτων εντοπίστηκε στο Ψυχιατρικό Ίδρυμα


Δαφνί Κορωνοϊός: Επτά ασθενείς με κορωνοϊό έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αθήνας ενώ τρεις παραμένουν για νοσηλεία στην παθολογική κλινική του ψυχιατρικού νοσοκομείου. Έχουν ξεκινήσει οι ιχνηλατήσεις. Συναγερμός έχει σημάνει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί, καθώς στο ίδρυμα εντοπίστηκε νέα εστία κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως έγινε γνωστό βρέθηκαν θετικοί δέκα ηλικιωμένοι τρόφιμοι που νοσηλεύονται στην ψυχιατρική κλινική με ψυχικά νοσήματα και έξι εργαζόμενοι. Ήδη επτά εκ των θετικών κρουσμάτων έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία ενώ τρεις παραμένουν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στην παθολογική κλινική.

Σημειώνεται ότι συνολικά νοσηλεύονται 22 ηλικιωμένοι και υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν ξεκινήσει και ιχνηλατήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει περαιτέρω διασπορά του ιού.

Πέθανε 50χρονος ιερέας! Έχασε τη μάχη στο νοσοκομείο της πόλης

Ένας 50χρονος ιερέας πέθανε έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Νάουσας όπου και κατέληξε, ενώ έγινε γνωστό ότι αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.

Ανησυχία για ασυμπτωματικό ιερέα στη Μαγνησία

Σε αναμμένα κάρβουνα οι κάτοικοι γνωστού χωριού σε περιφερειακό δήμο της δυτικής Μαγνησίας, μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος του κορονοϊού στον ιερέα του χωριού. Χθες μάλιστα έγιναν rapid test από τον ΕΟΔΥ στο πλαίσιο ιχνηλάτησης, με τις πληροφορίες να λένε ότι από τα 35 περίπου δείγματα που ελήφθησαν, τα τέσσερα ήταν θετικά, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας του ενοριακού ναού του χωριού δεν γνώριζε ότι είχε προσβληθεί από κορονοϊό και παραβρέθηκε σε τελετή μνημοσύνου σε στενό οικογενειακό κύκλο. Όταν παρουσίασε συμπτώματα ενημέρωσε σχετικά τους ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους.

Μάλιστα σε ορισμένους απέστειλε και τις «πατρικές του ευχές» ως ιερωμένος ευχόμενος «ο καλός Θεός σύντομα να πάρει αυτόν τον πειρασμό (σ.σ. εννοεί τον κορονοϊό) και να μας οδηγήσει όλους σε μετάνοια..!!!». Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο ίδιος έχει ήπια συμπτώματα και μετά από οδηγίες των γιατρών είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ επίσης σε αυτοπεριορισμό είναι και τα άτομα της οικογένειάς του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ