Κρούσματα σήμερα: Οι εφιαλτικοί αριθμοί των ΜΕΘ και ο τριψήφιος αριθμός νεκρών


Κρούσματα σήμερα: Προβληματισμό προκαλεί σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους η χθεσινή ραγδαία αύξηση των νεκρών από κορονοϊό, με την παράταση του lockdown να έχει ουσιαστικά «κλειδώσει». H κατάσταση άλλωστε που επικρατεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα καθιστά σχεδόν απαγορευτική την άρση των μέτρων 

Χθες, ήταν η πιο «μαύρη» μέρα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς για πρώτη φορά χώρα κατέγραψε τριψήφιο αριθμό θανάτων σε ένα 24ωρο.

Οι 108 θάνατοι που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ προκάλεσαν περαιτέρω προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.

Αν συλλογιστούμε και το αρνητικό ρεκόρ που κατέγραψε χθες ο ΕΟΔΥ με 552 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, τότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι τα χειρότερα δεν έχουν περάσει και όπως υποστηρίζουν από την πρώτη μέρα της επιβολής της καραντίνας οι λοιμωξιολόγοι η εβδομάδα που αρχίζει από τη Δευτέρα (23/11) θα είναι και η πιο κρίσιμη.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε είναι ότι από την ημέρα που άρχισε το lockdown μέχρι και το Σάββατο 21 Νοεμβρίου έχουν καταγραφεί σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ 815 θάνατοι στη χώρα μας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ