Ανοίγει άμεσα η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις – Ποιοι εντάσσονται

Αντίστροφα μέτρα ο χρόνος για να ανοίξει τις πύλες των 100 και 120 δόσεων η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να  ενταχθούν όσοι βρέθηκαν εκτός ρυθμίσεων μετά το Μάρτιο λόγω της πανδημίας

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι τι θα γίνει με τη δόση του Νοεμβρίου. Οι δόσεις για το διάστημα Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020 που δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω του δεύτερου γενικού lockdown στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για παράταση της πληρωμής της δόσης του Νοεμβρίου. Αυτό θα σήμαινε πως οι οφειλέτες θα πλήρωναν τη δόση Δεκεμβρίου και πως οι δόσεις για το διάστημα Μαρτίου – Νοεμβρίου 2020 που δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που ανήκει στους πληττομένους από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είχε ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά δεν μπόρεσε να πληρώσει τις δόσεις μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου 2020 και έχασε τη ρύθμιση. Μόλις ανοίξει και πάλι η εφαρμογή των 100 δόσεων, θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση και να συνεχίσει να την πληρώνει κανονικά της. Οι τέσσερις δόσεις που δεν καταβλήθηκαν θα προστεθούν στο τέλος των δόσεων της αρχικής ρύθμισης ως υπεράριθμες.

Μαζί με τις 100 – 120 δόσεις θα ενεργοποιηθεί και η πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων για τους φορολογουμένους που απώλεσαν τη ρύθμισή τους από την 1η Νοεμβρίου 2019 και μετά. Έως σήμερα οι συγκεκριμένοι οφειλέτες αδυνατούσαν να ρυθμίσουν ξανά τις οφειλές τους. Μετά τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση θα μπορούν να εντάξουν τις οφειλές αυτές στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων. Σε έως 48 δόσεις εξοφλούνται οι έκτακτες οφειλές που βεβαιώνονται από φόρο κληρονομιών, από φορολογικό έλεγχο καθώς και μη φορολογικές οφειλές, ενώ σε έως 24 δόσεις ρυθμίζονται τακτικές οφειλές όπως φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ.

Τέλος, οι φόροι και οι δόσεις ρυθμίσεων της πρώτης καραντίνας και συγκεκριμένα της περιόδου Μαρτίου – Ιουνίου αλλά και ο ΦΠΑ και οι δόσεις ρυθμίσεων που θα πρέπει να πληρωθούν εντός του Νοεμβρίου έχουν παγώσει μέχρι και τον Απρίλιο του 2021. Οι οφειλές αυτές θα ρυθμιστούν από τον Μάιο 2021 σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here