Lockdown – Βατόπουλος: Δύσκολο να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων


Lockdown – Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Από την πλευρά του, ο Α. Κόμνος, διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας απεύθυνε έκκληση να φορούν όλοι μάσκα.

Η επιδημία φαίνεται ότι ακόμα αντιστέκεται, έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια, συνεπώς είναι δύσκολο να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων σε αυτή τη φάση, είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για επιστροφή στην κανονικότητα, σημείωσε ο Α. Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι».

Όπως είπε ο κ. Βατόπουλος, και να χαλαρώσει η καραντίνα, και να ανοίξουν τα καταστήματα, πάλι ο καθένας μας πρέπει να φοράει τη μάσκα και να κρατάει τις αποστάσεις.

Ο κ. Βατόπουλος πρόσθεσε πως η 14ήμερη καραντίνα των στενών επαφών κρουσμάτων, ακόμα και εάν το τεστ βγει αρνητικό, είναι απαραίτητη.

Ακόμα δεν ξέρουμε πόσο κρατάει η ανοσία, στην Κίνα δεν φαίνεται να αποτελούν πρόβλημα οι επαναλοιμώξεις, σημείωσε αναφέροντας ότι αυτό που γνωρίζουμε είναι πως τα αντισώματα μετά από μερικούς μήνες πέφτουν, και πως κάποιοι άνθρωποι δεν κάνουν καν αντισώματα.

Εφόσον αρχίσει ο εμβολιασμός, το 2021-2022 θα έχουμε μια διαφορετική εικόνα, πρόσθεσε.

Ακόμα αντέχουμε, όμως η κατάσταση είναι οριακή όσον αφορά τις κλίνες ΜΕΘ, υπογράμμισε ο Α. Κόμνος.

Όπως ανέφερε, υπάρχει μία μείωση στις εισαγωγές τις τελευταίες μέρες, και απεύθυνε έκκληση να φοράνε όλοι μάσκα.

Σχετικά με εκείνους που αμφισβητούν την πανδημία, τους κάλεσε να επισκεφτούν ένα νοσοκομείο, σημειώνοντας πως αποτελούν δημόσιο κίνδυνο.

Ο σχεδιασμός είναι δύσκολος, το πρόβλημα είναι πολύπλοκο, είπε χαρακτηριστικά. Αν την επόμενη εβδομάδα μειωθεί κι άλλο ο δείκτης μεταδοτικότητας, θα έχουμε μια ασφάλεια, σημείωσε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ