Αφρική κορωνοϊός: Τι εξηγεί την επιτυχημένη απάντηση της στην πανδημία


Αφρική κορωνοϊός: Τι εξηγεί την επιτυχημένη απάντηση της στην πανδημία Το 2019, ο Δείκτης Παγκόσμιας Ασφάλειας Υγείας κατέταξε τις χώρες σύμφωνα με την ετοιμότητά τους για πανδημίες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίστηκαν ως η πιο προετοιμασμένη χώρα, ενώ οι περισσότερες αφρικανικές χώρες θεωρήθηκαν λιγότερο ικανές να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε νέα απειλή για την υγεία. Ενισχύοντας περαιτέρω αυτή την προοπτική της έλλειψης ετοιμότητας της Αφρικής, η Αφρική ως ήπειρος αναμενόταν να έχει 10 εκατομμύρια θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19. Ωστόσο, αυτή η πρόβλεψη δεν θα μπορούσε να είναι πιο λανθασμένη, με τις αφρικανικές χώρες να συμβάλλουν μόνο στο 3,6% των περιπτώσεων και στο 3,6% των θανάτων από COVID-19.

Τους τελευταίους μήνες, επιστήμονες, επαγγελματίες της υγείας παγκοσμίως και δημοσιογράφοι έχουν επιχειρήσει να εξηγήσουν την απρόσμενη απάντηση της Αφρικής στην πανδημία. Ωστόσο, αυτές οι εξηγήσεις συχνά δεν αναγνωρίζουν τους λόγους πίσω από την άμεση αντίδραση των αφρικανικών χωρών στην πανδημία. Ταχεία εφαρμογή των μέτρων αποκλεισμού. Ενώ πολλές χώρες του δυτικού κόσμου δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν άμεσα τις γνωστές τεκμηριωμένες παρεμβάσεις, οι περισσότερες αφρικανικές χώρες πήραν το θέμα σοβαρά για να προστατεύσουν τους πληθυσμούς τους. Ταχεία έγκριση μέτρων για τη δημόσια υγεία. Εκτός από την εφαρμογή των κλειδωμάτων, οι περισσότερες αφρικανικές χώρες υιοθέτησαν γρήγορα άλλες προληπτικές παρεμβάσεις βάσει αποδεικτικών στοιχείων, όπως πλύση χεριών, ένδυση με μάσκα και κοινωνική αποστασιοποίηση. Συνυπολογισμός των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων.

Ωστόσο, η απλή επιβολή των κανονισμών δεν επαρκεί για την επακόλουθη τήρηση. Στη Ρουάντα, η κυβέρνηση έκανε πράξη τη θεωρητική της αντίληψη για τους κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες της υγείας. Σε μια χώρα όπου ο ανεπίσημος τομέας αντιπροσωπεύει το 64% της οικονομικής παραγωγής, ο αποκλεισμός είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας και εμπόδισε τους ανθρώπους να κερδίσουν εισόδημα για να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Προστασία των οικονομικά ευάλωτων πληθυσμών. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τους τοπικούς ηγέτες για να αναγνωρίσει τα ευάλωτα μέλη των κοινοτήτων και τους παρείχε τροφή και οικονομική βοήθεια. Από τις 19 Μαΐου, η κυβέρνηση είχε προσφέρει αυτή τη βοήθεια σε 20.000 ευάλωτα νοικοκυριά. Χρήση καινοτόμων τεχνολογιών


Τέλος, πολλές αφρικανικές χώρες υιοθέτησαν καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία για να ανταποκριθούν στην πανδημία του COVID-19. Στη Ρουάντα, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ρομπότ για να πάρει τη θερμοκρασία των ατόμων σε δημόσιους χώρους και νοσοκομεία. τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα για μαζική επικοινωνία, επιτήρηση και παροχή ιατρικής· και συνδυασμένες δοκιμές για τη μεγιστοποίηση των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ