Μαρτυρία γροθιά στο στομάχι – ΑΧΕΠΑ: «Οι ασθενείς φωνάζουν, σας παρακαλώ λυτρώστε με»


Συγκλονίζει η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ Ελένη Γκέκα η οποία περιγράφει την καθημερινότητα των υγειονομικών και τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά λόγω του κορονοϊού

«Υπάρχει φόβος. Όποιος πει ότι δεν φοβάται λέει ψέματα. Ελπίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει Μπέργκαμο».

Με αυτά τα δραματικά λόγια μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ Ελένη Γκέκα, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο εξαιτίας του κορονοϊού.

«Μέχρι στιγμής δεν γίνονται επιλογές. Και μακάρι να μην φτάσει κανένας επαγγελματίας υγείας να κάνει επιλογή. Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε από εμάς», υπογράμμισε η κυρία Γκέκα.

Και πρόσθεσε: «Η κατάσταση είναι άσχημη σε όλα τα τμήματα και τις κλινικές των νοσοκομείων που νοσηλεύουν ασθενείς με covid-19».

Η κυρία Γκέκα είπε ακόμη ότι η ψυχολογία των γιατρών είναι πολύ άσχημη και πως ο ένας προσπαθεί να στηρίξει τον άλλον.

Σχετικά με τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ ανέφερε πως: «Εκείνοι που είναι πριν τη διασωλήνωση σε μία δύσκολη κατάσταση και προσπαθούμε με μέσα όχι τόσο επεμβατικά να τους βοηθήσουμε, εκείνοι πραγματικά έχουν φοβερή αγωνία. Οι περισσότεροι είναι ενημερωμένοι για τις δυσκολίες που περνάμε στο σύστημα Υγείας. Παρακαλάνε “μήπως δεν πρέπει να διασωληνωθώ;”».

«Οι ασθενείς που είναι σε δύσκολη κατάσταση μας λένε: “Σας παρακαλώ λυτρώστε με” ή άλλοι λένε “Κοιμήστε με. Να κοιμηθώ να με βοηθήσετε”», πρόσθεσε.

Τέλος η κυρία Γκέκα επεσήμανε πως ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις με βάση την ηλικία. «Έχει πέσει πολύ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό. Δυστυχώς. Αυτή τη στιγμή στη νοσηλεύονται σε μονάδα μας όλες οι ηλικίες. Από 37 μέχρι 82 ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ