Σεξουαλική ζωή: Αρνητικές παράμετροι του περιστασιακού σεξ

Σεξουαλική ζωή: Αρνητικές παράμετροι του περιστασιακού σεξ. Φίλοι με δικαιώματα, σχέσης μίας νύχτας, πρόσκληση για διασκέδαση.

Το περιστασιακό σεξ έχει πολλές μορφές και μεταβλητές συνέπειες ανάλογα με το ποιος και με ποιες παραμέτρους ασκείται. Παραδοσιακά, οι συναισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις έχουν χτιστεί γύρω από το μοντέλο της ρομαντικής αγάπης. Ωστόσο, επί του παρόντος, υπάρχουν και άλλοι τρόποι συσχέτισης μεταξύ τους, οι οποίοι είναι όλο και πιο συχνοί και αποδεκτοί. Μέσα σε αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε περιστασιακό σεξ, υπάρχουν διάφορες μορφές σχέσης, όπως αναφέρουμε παραπάνω.

Ομάδες ερευνητών ενδιαφέρονται να μελετήσουν εάν το περιστασιακό σεξ συνδέεται με ορισμένα ψυχολογικά οφέλη, βρίσκοντας ακόμη πιο ισχυρά αποτελέσματα για τον ορισμό των συνεπειών με αυτήν την έννοια παρά από το αρνητικό. Ωστόσο, εάν το περιστασιακό σεξ είναι πιο θετικό ή αρνητικό φαίνεται να εξαρτάται από ορισμένα προσωπικά χαρακτηριστικά , όπως ηλικία, πεποιθήσεις και αξίες σχετικά με τη ρομαντική αγάπη ή την κοινωνικο-σεξουαλική διάθεση. Τα αρνητικά: Μια πιθανή λύπη για το σεξ με ένα άτομο ή για το πώς αναπτύχθηκε η πράξη, καθώς είναι ένας τρόπος πειραματισμού και μπορεί να συμβούν δυσάρεστες εμπειρίες. Σεξουαλική δυσαρέσκεια. Το περιστασιακό σεξ δεν έχει βαθμό εμπιστοσύνης, οικειότητας και σταθερότητας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ότι, αν δεν γνωρίζουμε καλά τον άλλο και μη γνωρίζοντας τι τους αρέσει και οι δύο, η σεξουαλική σχέση δεν είναι απολύτως ικανοποιητική. Επομένως, πάντα, ανεξάρτητα από το είδος της σχέσης, πρέπει να επικοινωνείτε.


Η έλλειψη ρητών κανόνων μπορεί να οδηγήσει σε παρανοήσεις ή εσωτερικές συγκρούσεις που προκαλούν αρνητικά συναισθήματα σε έναν ή σε όλους αυτούς που εμπλέκονται. Αισθήματα μοναξιάς. Το να μην έχετε μια πιο συνεχή ή καθιερωμένη σχέση, σε ορισμένες περιπτώσεις, ή σε μερικούς ανθρώπους, μπορεί να οδηγήσει σε αίσθηση μοναξιάς . Να χάσετε τη συγκεκριμένη υποστήριξη ή την αγάπη ενός συντρόφου ή, απλά, να αισθανθείτε ξεχωριστοί σε κάποιον. Αυξημένος κίνδυνος προσβολής σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών. Ένας μεγαλύτερος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων ή σεξουαλικής επαφής με κάποιον με τον οποίο δεν έχετε αποκλειστική συμφωνία, σας εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών αυτού του τύπου. Ωστόσο, είτε πρόκειται για μια περιστασιακή σεξουαλική σχέση είτε όχι, η προστασία του εαυτού μας είναι ευθύνη μας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here