Το προωθούμενο πδ κατανομής οργανικών θέσεων κατά κατηγορίες υποθηκεύει το μέλλον των αποφοίτων ΣΔΥΛΣ και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


Η αύξηση της οργανικής δύναμης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αποτελούσε μείζονος σημασίας ζήτημα και με το άρθ. 20 του 4676/20 η οργανική δύναμη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αυξήθηκε κατά 1.500 θέσεις καθορίζοντάς την στις 9.500 από 8.000. Η αύξηση αυτή ήταν αποτέλεσμα συστηματικής διεκδίκησης της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και υλοποιήθηκε από τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Συνέχεια της παραπάνω εξέλιξης είναι η κατανομή της νέας οργανικής δύναμης κατά κατηγορίες, κατά Λιμενικές Αρχές και Υπηρεσίες.

Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι το σχέδιο πδ “Τροποποίηση του άρθρου 78 του π.δ. 13/2018 «Οργανισμός Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», έχει σταλεί από τον Σεπτέμβριο 2020 στο ΣτΕ με την επεξεργασία του να έχει ολοκληρωθεί και να απομένουν τυπικά ζητήματα για τη δημοσίευσή του.

Το σημερινό προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αφού ενημερώθηκε επισήμως και έλαβε γνώση του πδ, διαπίστωσε ότι οι θέσεις των προερχόμενων από την Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών (ΣΔΥΛΣ) για τους Αξιωματικούς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθορίζονται σε 567 και για τους  Υπαξιωματικούς σε 429. Το σύνολο δηλαδή των προερχόμενων από τη ΣΔΥΛΣ καθορίζεται σε 996 τη στιγμή, που σήμερα στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υπηρετούν 1.519.

Αυτό προκαλεί σύνθετα προβλήματα καθώς 523 στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. την επόμενη μέρα της δημοσίευσης του εν λόγω πδ δε θα έχουν καμία θέση στο Σώμα και ταυτόχρονα στερεί την εξέλιξη των Λιμενοφυλάκων στη ΣΔΥΛΣ. Υπενθυμίζουμε ότι η εισαγωγή στη ΣΔΥΛΣ ισχύει για τους απόφοιτους της Σχολής Λ/Φ ( ν.4504/17 άρθ.79) και σε καμία περίπτωση δεν έχει καταργηθεί.

Σήμερα ξεκίνησε τις εργασίες της η ομάδα εργασίας, η οποία συστάθηκε από τον κ. ΥΝΑΝΠ για την κατανομή των νέων οργανικών θέσεων κατά Λιμενική Αρχή και Υπηρεσία και η απορία μας είναι η εξής: Τα 523 στελέχη, ποια οργανική θέση θα κατέχουν; Είναι τελικά εύκολο να αυξήσουμε το σύνολο της οργανικής δύναμης και τόσο δύσκολο να κάνουμε τη ορθή κατανομή τους;

Μέλη του Δ.Σ., που αποτελούσαν το προεδρείο της προηγούμενης σύνθεσης της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. είχαν στα χέρια τους από τον Ιούλιο και πριν το σχέδιο πδ σταλεί στο ΣτΕ και όπως συνέβη με το πδ μεταθέσεων δεν προέβησαν σε καμία ενημέρωση ή παρατήρηση. Επίσης στο αρχικό σχέδιο του ν.4676/20 στο άρθρ. 20 υπήρχε παράγραφος με την κατανομή των οργανικών θέσεων κατά κατηγορία με εντελώς διαφορετικούς αριθμούς και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ούτε τους λόγους ούτε τον «εμπνευστή» των αλλαγών προς το χειρότερο.

Από την πρώτη στιγμή, που ενημερωθήκαμε για το ζήτημα προχωρήσαμε σε ενημέρωση της πολιτικής και της στρατιωτικής μας ηγεσίας και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας μέχρι να γίνει σαφές ότι δε θα επιτρέψουμε να υποθηκευτεί το μέλλον εκατοντάδων στελεχών.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ