Το Facebook δοκιμάζει την λειτουργία «unsend» στον Messenger


Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν την πρόθεση του Facebook να προσθέσει μία λειτουργία ανάκλησης μηνύματος στην υπηρεσία Messenger.

Πλέον, έγινε γνωστό ότι μετά από αρκετές δοκιμές η εν λόγω λειτουργία είναι διαθέσιμη για τους χρήστες ορισμένων χωρών. Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία «unsend» στον Messenger είναι διαθέσιμη στους χρήστες των Android και iOS εκδόσεων της εφαρμογής σε Βολιβία, Κολομβία, Λιθουανία και Πολωνία. Παράλληλα, η εταιρεία δεσμεύεται να κάνει την λειτουργία διαθέσιμη σε πρόσθετες αγορές «το συντομότερο δυνατό».

Η λειτουργία του «unsend» είναι αρκετά απλή: ο χρήστης έχει στη διάθεσή του δέκα λεπτά ώστε να αλλάξει γνώμη και να κάνει ανάκληση του μηνύματός του, αφήνοντας μία «σημείωση» στους υπόλοιπους χρήστες που θα γνωστοποιεί την θέση του διαγραμμένου μηνύματος. Τα ανακληθέντα μηνύματα θα διατηρούνται για ένα εύλογο διάστημα στους servers της εταιρείας για την περίπτωση που πρόκειται για μηνύματα που έχουν σταλθεί κακόβουλα και έχουν διαγραφεί αρχικά για να καλύψει ο αποστολέας τα ίχνη του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch, το Facebook σχεδιάζει να προσθέσει το χαρακτηριστικό ανάκλησης και σε άλλες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα να υπάρχουν μηνύματα κρυπτογραφημένα ή μη με «ημερομηνία λήξεως».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ