Σπυράκια στο πρόσωπο: Εξαφάνισε τα με δύο βήματα

Σπυράκια στο πρόσωπο: Εξαφάνισε τα με δύο βήματα. Τα σπυράκια που εμφανίζονται κάτω από το δέρμα μπορεί να είναι πολύ άβολα, αντιαισθητικά και ακόμη και οδυνηρά. Στο πηγούνι, τα μάγουλα, τη μύτη ή το μέτωπο. Πριν τα δούμε, μπορούμε πρώτα να τα αισθανθούμε.

Παρατηρούμε ένα μικρό κομμάτι κάτω από το δέρμα που μεγαλώνει και μπορεί να είναι πολύ επώδυνο. Φαίνεται αδύνατο να κάνεις κάτι για να το εξαφανίσεις και μια μέρα, ξαφνικά, έχει φύγει. Τα εσωτερικά σπυράκια έχουν την ίδια προέλευση με άλλα σπυράκια: ένα φράξιμο των πόρων που προκαλεί υπερπαραγωγή σμήγματος. Ως αποτέλεσμα, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται κάτω από το χόριο, οδηγώντας σε φλεγμονή που εκδηλώνεται μέσω ενός κόκκινου σπυριού στην επιφάνεια του δέρματος. Αλλά όταν πρόκειται για εσωτερικά σπυράκια, οι πόροι που φράσσονται είναι εκείνοι που βρίσκονται βαθύτερα στο χόριο. Έτσι, όταν το σπυράκι δεν εκδηλώνεται στην επιφάνεια, αλλά αντίθετα προκαλεί μια εσωτερική φλεγμονή που, μετά από μερικές ημέρες, μπορεί να μεταναστεύσει στην επιφάνεια.

Θυμηθείτε ότι κάθε φορά που τα πατάτε, τα βακτήρια εξαπλώνονται και η φλεγμονή επιδεινώνεται. Αντ ‘αυτού, υπάρχουν και άλλες φυσικές θεραπείες που μπορούν να θεραπεύσουν αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια και να τα αποτρέψουν.  Για να αποτρέψετε την επιδείνωση αυτών των εσωτερικών σπυριών, είναι σημαντικό να καθαρίζετε το πρόσωπό σας κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Η ιδέα είναι ότι επιλέγετε ένα τζελ ή σαπούνι με ουδέτερο pH και, εάν είναι δυνατόν, φτιαγμένο από φυσικά συστατικά. Εάν το σπυράκι είναι  στην επιφάνεια, μπορείτε να τον βοηθήσετε με λίγη θερμότητα και υγρασία. Βυθίστε μια πρόσφατα πλυμένη πετσέτα σε ζεστό νερό και τοποθετήστε την στην πληγείσα περιοχή για λίγα λεπτά. Μπορείτε να το επαναλάβετε αρκετές φορές την ημέρα.

 

Ένα ατμόλουτρο με χαμομήλι είναι μια ακόμη πιο αποτελεσματική λύση. Ετοιμάστε μια χούφτα χαμομήλι-διαθέσιμα σε καταστήματα τροφίμων, καταστήματα υγιεινής διατροφής και φαρμακεία – σε μια μεγάλη κατσαρόλα με περίπου 2 λίτρα βραστό νερό. Όταν αρχίσει να παράγει ατμό, τοποθετήστε το πρόσωπό σας πάνω του και καλύψτε το με μια πετσέτα έτσι ώστε ο ατμός να συγκεντρωθεί στο πρόσωπό σας. Φυσικά, μην πλησιάζετε πολύ κοντά στο νερό για να μην καείτε. Ο ζεστός ατμός και τα αιθέρια έλαια χαμομηλιού θα διαστέλλουν τους πόρους σας και θα καταπολεμήσουν το πρήξιμο χάρη στο αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here