Πέτσας Χριστούγεννα: Αρνητική απάντηση για τις μετακινήσεις μεταξύ νομών


Πέτσας για Χριστούγεννα: Αρνητική απάντηση για τις μετακινήσεις μεταξύ νομών. Λίγες ώρες πριν τη δημοσιοποίηση του συνολικού σχεδίου για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα απαγορευτικό βάζει η κυβέρνηση στα πήγαινε -έλα μεταξύ νομών.

Σχετικά με την εστίαση ο κος Πέτσας μιλώντας στον Ant1, δήλωσε, : «Υπάρχει σχέδιο για την εστίαση να ανοίξει πριν τα Χριστούγεννα»  ξεκαθάρισε όμως ότι σίγουρα «δεν θα υπάρχει η δυνατότητα νυχτερινής διασκέδασης». Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, κατά την διάρκεια του  lockdown, «προκειμένου να πέσει το φορτίο και να μην υπάρχει κίνδυνος ταχείας διασποράς στην επόμενη φάση».

 

Σχετικά με την άρση του lockdown είπε: «Όταν θα επανέλθουμε σε καθεστώς κανονικότητας, δεν θα είναι ίδια τα πράγματα όπως πριν. Εξετάζονται περιορισμοί όπως τα SMS, που αποτελούν “φρένο” στη διάθεση για κινητικότητα ή απαγορεύσεις κυκλοφορίας μετά από συγκεκριμένη ώρα. Όλα αυτά είναι στο τραπέζι».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στην περίοδο των εορτών θα υπάρξουν οι εξής περιορισμοί:

  • Δε θα γίνεται καμία μετακίνηση από νομό σε νομό
  • Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα τουριστικά, χειμερινά θέρετρα
  • Κλειστά θα παραμείνουν και τα χιονοδρομικά κέντρα
  • Μάλιστα, το μέτρο του περιορισμού της μετακίνησης από νομό σε νομό φαίνεται ότι θα επεκταθεί και στη συνέχεια, χωρίζοντας ουσιαστικά τη χώρα σε επιδημιολογικές ζώνες.

Για τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς ο κος Πέτσας  μίλησε και εχθές απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα φετινά Χριστούγεννα. Περισσότερα ΕΔΩ

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ