Σεξουαλική αυτοεκτίμηση: Πώς σχετίζεται με την ευχαρίστηση


Σεξουαλική αυτοεκτίμηση: Πώς σχετίζεται με την ευχαρίστηση. Γνωρίζατε αυτήν την ιδέα; Όπως μπορείτε να μαντέψετε από το όνομά του, αναφέρεται στο σεξουαλικό ή οικείο πεδίο και στην εμπιστοσύνη που αναπτύσσουμε σε αυτόν τον τομέα. 

Η σεξουαλική αυτοεκτίμηση είναι μια έννοια που αναφέρεται στην ασφάλεια και την εμπιστοσύνη στη σεξουαλική οικειότητα. Υπερβαίνει την «κλασική» αυτοεκτίμηση και είναι μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αισθανόμαστε ασφαλείς και, ως εκ τούτου, να απολαύσουμε το σεξ, είτε με τον εαυτό μας είτε με τους άλλους. Με άλλα λόγια, έχει πολλά να κάνει με τα ακόλουθα στοιχεία: ασφάλεια, εμπιστοσύνη, ευεξία και αυτοεκτίμηση.

Όταν αισθανόμαστε ασφαλείς σε μια σχέση, μπορούμε να πειραματιστούμε με μεγαλύτερη ελευθερία , τόσο για την ευχαρίστησή μας όσο και για την απόλαυση. Αυτό είναι η σεξουαλική αυτοεκτίμηση: να νιώθουμε άνετα με το σώμα μας και τις εμπειρίες που ζούμε μέσω αυτού σε ένα ψυχο-συναισθηματικό πεδίο. Πώς ξέρουμε αν έχουμε καλή σεξουαλική αυτοεκτίμηση; Για να το μάθετε, σας προτείνουμε να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Νιώθετε ασφαλείς με τον εαυτό σας όταν κάνετε σεξ;
  • Θεωρείτε τις σεξουαλικές σας ικανότητες καλές;
  • Πιστεύετε ότι έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας ως σεξουαλικός σύντροφος;
  • Είστε άνετα με τη σεξουαλικότητά σας ;
  • Είστε ικανοποιημένοι με την ποιότητα της σεξουαλικής σας ζωής;
  • Είστε ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική σας ζωή;

Απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε να έχετε μια γενική ιδέα για το πώς έχει η σεξουαλική αυτοεκτίμησή σας. Όσο περισσότερο “ναι” έχετε απαντήσει, τόσο μεγαλύτερη θα είναι. Αν όχι, για να την αυξήσετε Εκτιμήστε τον εαυτό σας: δεν υπάρχει τέλειο σώμα, αλλά μπορούμε να δούμε το δικό μας με την αγάπη που του αξίζει. Εργαστείτε για να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας, προσπαθήστε να αναλάβετε πρωτοβουλία στις σχέσεις σας …

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ