Τα μεγαλύτερα λάθη που έχουν γίνει σε ταινίες


Όταν το μοντάζ δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.

Τα λάθη οκ είναι ανθρώπινα και ποτέ κανείς δεν πρέπει να μην συγχωρεί εντελώς κάποιες αμέλειες. Παρόλα αυτά ορισμένες δεν γίνεται να περάσουν στο απυρόβλητο με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές κυρώσεις για αυτόν που τα κάνει. Σε ταινίες για παράδειγμα δεν είναι λίγες οι φορές που ένα λάθος μπορεί να κοστίσει την αξιοπιστία ολόκληρου του έργου.

Πρόσφατα μάλιστα είδαμε στο «The Crown» ένα αληθινό ποντίκι να περνάει μέσα στο πλάνο την ώρα των γυρισμάτων, αλλά από τη στιγμή που η Αγγλία φημίζεται για τα πολλά ποντίκια της, οι παραγωγοί αποφάσισαν να αφήσουν το «λάθος» και στο κανονικό editing καθώς έδινε παραπάνω αυθεντικότητα στη σειρά.

Πέραν αυτού όμως υπάρχουν πολλές στιγμές που σε ταινίες όπου οι απαιτήσεις είναι τεράστιες να γίνονται τεράστια λάθη από το μοντάζ και μάλιστα είναι να αναρωτιέται κανείς που τόσοι άνθρωποι που το είδαν μέχρι να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες δεν πήραν χαμπάρι τι συνέβη. Για παράδειγμα θυμάται κανείς που στον πρώτο «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» την ώρα που παιζόταν η σκηνή, υπήρχε ένα αυτοκίνητο μέσα στο τοπίο το οποίο μάλιστα έβγαζε καπνό;

Για να μην πιάσουμε μεμονωμένα τα περιστατικά, το παρακάτω βίντεο έχει πολλά λάθη του μοντάζ από ταινίες και το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά να αναρωτιέσαι τι συνέβη και δεν το πήραν χαμπάρι οι παραγωγοί. Για κακή τους τύχη, το κατάλαβαν όσοι είδαν την ταινία:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ