Τουρκικός Τύπος: Εξετάζονται αντίποινα σε ελληνικά πλοία για τη νηοψία


Νέες επιθέσεις του τουρκικού Τύπου κατά της Ελλάδας για την υπόθεση της νηοψίας που επιχείρησαν Γερμανοί κομάντος που συμμετέχουν στην επιχείρηση Ειρήνη στο τουρκικό φορτηγό πλοίο «Ροζελίν Α», για το οποίο υπήρχε υποψία ότι μετέφερε όπλα προς την Λιβύη παράνομα.

Η Yeni Safak αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι «ο τουρκικός στόλος τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής μετά τη νηοψία που επιχειρήθηκε» καθώς και ότι οι Τούρκοι εξετάζουν την πιθανότητα να επέμβουν σε ελληνικά πλοία.

«Επειδή ο διοικητής της “επιδρομής” ήταν Έλληνας, εξετάζεται το ενδεχόμενο των αντιποίνων σε ελληνικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της Yeni Safak.

Από την πλευρά της η εφημερίδα Aksam αναφέρει σε δημοσίευμά της με τίτλο: «Το τρίτο σαμποτάζ»: «Η πειρατική επιδρομή στο τουρκικό πλοίο στη Μεσόγειο πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία της Ελλάδας».

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Ελλάδα χρησιμοποιεί τη διοίκηση της Επιχείρησης «Ειρήνη» στη Μεσόγειο, για να υποσκάψει τον διάλογο με την Τουρκία, χρησιμοποιώντας τη Γερμανία και το ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα «Αμβούργο» των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων έλαβε εντολή να επιθεωρήσει το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Rosaline A», για το οποίο υπήρχε η υποψία ότι μεταφέρει όπλα. Την τελευταία στιγμή ο έλεγχος απετράπη, καθώς η τουρκική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν δίνει την έγκρισή της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ