Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μην σκοτώνετε άλλο την λογική μας


Αμέσως μετά τον Πρωθυπουργό, το λόγο στη Βουλή πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας.

Με πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άνοιξε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, «βρίσκεστε σε βέρτιγκο, σε πλήρη απώλεια επαφής με το περιβάλλον. Δεν σας ζητάμε να γίνεται Μωυσής ούτε Αϊ Γιώργης και να σκοτώσετε τον ιό. Αλλά να μην σκοτώνετε την κοινή λογική».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη περί ΜΕΘ και νεκρούς λέγοντας, «και εσείς και οι υπουργοί σας που βγαίνουν στα κανάλια και νομίζουν ότι απευθύνονται σε κρετίνους. Βγαίνουν οι υπουργοί σας στα κανάλια και πανηγυρίζουν για τους νεκρούς. Ο κοντινός σας κ. Γεραπετρίτης μας είπε ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς. Τι πράγματα είναι αυτά; Εσείς τις συμμερίζεστε κύριε Μητσοτάκη αυτές τις δηλώσεις; Σας ζητώ να ασχοληθείτε με την ουσία και όχι με την επικοινωνία. Ανακοινώσατε ότι κάνατε μια μεγάλη παρέμβαση σε ότι αφορά την μονιμοποίηση των γιατρών στις ΜΕΘ. Το είχατε ήδη ανακοινώσει αυτό. Και χθες με τυμπανοκρουσίες το επαναλάβατε για να καλύψετε την γκάφα του Γεραπετρίτη».

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκαν και οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μονιμοποίηση των γιατρών που υπηρετούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, «με αυτά που κάνετε δημιουργείτε δυο ταχύτητες στην ιατρική κοινότητα. Γιατί δεν τους κάνετε όλους τους επικουρικούς μόνιμους; Οι παρεμβάσεις που κάνετε, μόνο για να γράφουν τα site και να σας αποθεώνουν, δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Εμείς δεν επιδείξαμε ανευθυνότητα. Με τα βαρέα ανθυγιεινά τι θα κάνετε; Θα ενταχθούν οι εργαζόμενοι στην υγεία; Αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών και των νοσηλευτών θα υπάρξουν;».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ