Εσωτερική ανάπτυξη: Η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση


Εσωτερική ανάπτυξη: Η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση. Πολλές φορές η ευτυχία που πρέπει να νιώθουμε εξαιτίας ενός θετικού που έχει συμβεί σε εμάς καλύπτεται από το αίσθημα θλίψης που βιώνει ο άνθρωπος που άγγιξε την άλλη πλευρά του νομίσματος, γι ‘αυτό, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πραγματικά δύσκολο για εμάς να είμαστε ευτυχισμένοι.

Η ευτυχία φαίνεται εφήμερη, άυλη και συχνά ανέφικτη. Όμως, είναι στην πραγματικότητα κάτι που είναι χτισμένο, όπως ένα σπίτι, από το βάθος. Ένας τρόπος να το χτίσετε είναι να γνωρίσετε τον εαυτό σας, να μάθετε να ζείτε την παρούσα στιγμή με τον πιο υγιή τρόπο για εσάς.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι «θα είμαι χαρούμενος όταν το έχω αυτό ή αυτό» και όταν το καταλάβουν, συνεχίζουν να ψάχνουν κάτι άλλο για να είναι ικανοποιημένοι, γιατί αυτά που δεν έχουν πλέον τους ικανοποιεί. Είναι ο αιώνιος τροχός, που καταλήγει να δημιουργεί δυστυχία με χρόνιο τρόπο. Η ευτυχία που προκύπτει από την επίτευξη “αυτού του μεγάλου στόχου” είναι συχνά εξαιρετικά βραχύβια σε σύγκριση με αυτήν που δημιουργείται στην πορεία. Μια καλή εναλλακτική λύση για την επίτευξη μελλοντικής ευτυχίας είναι η καλλιέργεια της ευτυχίας στο τώρα. Έτσι, αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό θα είναι η πορεία προς τον στόχο και όχι ο ίδιος ο στόχος. Απολαμβάνοντας κάθε βήμα που κάνουμε θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να κατανοήσουμε την πραγματική αξία και τις δυνατότητες που έχουμε μέσα μας. Είναι σαν ένα κυνήγι θησαυρού, πρέπει να το βρείτε.

Μπορούμε να πούμε ότι ο δρόμος προς την ευτυχία δεν είναι εύκολος, αλλά είναι δυνατό να συμβεί, χτίζοντας λίγο κάθε μέρα. Το να ζούμε στην παρούσα στιγμή και να μαθαίνουμε να απολαμβάνουμε την πορεία προς τον στόχο που θέτουμε είναι δύο τρόποι για να αρχίσουμε να το χτίζουμε…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ