Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται τον Δεκέμβριο το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για τους 500.000 δικαιούχους


Από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε τις τομές του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τη στήριξη εργαζομένων, επιχειρήσεων και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

«Παρά τις πολλές δυσκολίες, παρά την εξαιρετικά προβληματική συγκυρία, η κυβέρνηση μένει συνεπής στη συμφωνία της με τους πολίτες. Κάνει πράξη ό,τι λέει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», το οποίο χαρακτήρισε ως «σημαντικό», καθώς προσθέτει ακόμη μια δέσμη μέτρων στη συνέχιση ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της απασχόλησης μέσω της μείωσης των εισφορών.

Τι προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας

Προσαυξάνεται στο διπλάσιο για τον Δεκέμβριο του 2020 η μηνιαία εισοδηματική ενίσχυση των ωφελούμενων μονάδων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου, με τίτλο «μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Η ανωτέρω προσαύξηση καταβάλλεται άπαξ και κατά παρέκκλιση του ανώτατου μηνιαίου ορίου του εγγυημένου ποσού και των ανώτατων μηνιαίων ορίων ανά ωφελούμενη μονάδα, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Στις τις 30 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους 482.335 ωφελούμενους το διπλάσιο ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αφορά 482.335 ωφελούμενους που εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά. Υπενθυμίζουμε ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

  • Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβουν 400 ευρώ
  • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.
  • Για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ