Απεργία σήμερα: Μετρό και ΗΣΑΠ εκτός λειτουργίας σήμερα


Απεργία σήμερα: Μετρό και ΗΣΑΠ εκτός λειτουργίας σήμερα (26/11). Μετά από απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ηλεκτρικό “κλειδώνουν” τους συρμούς και έτσι δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα δρομολόγια στις γραμμές 1, 2 και 3.

Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν πως ο λόγος της απεργίας είναι η προσπάθεια να περάσουν «αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών». Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑ επισημαίνει επίσης πως «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμό της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω ΟΑΕΔ, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους και για τον λόγο αυτόν συντασσόμαστε με τα άλλα Συνδικάτα και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το ΕΚΑ».

Στάση εργασίας και στο τραμ. Οι εργαζόμενοι του τραμ θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, όχι ωστόσο με 24ωρη απεργία όπως είχαν αρχικά αποφασίσει, αλλά με στάση εργασίας. Συγκεκριμένα, το τραμ θα λειτουργήσει μόνο από την έναρξη της βάρδιας ως τις 6 το απόγευμα. Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία, καθώς σύμφωνα με το Open, η παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή, αποδείχθηκε καίρια για την αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Πανελλαδική απεργία έχει αποφασίσει ωστόσο και η ΑΔΕΔΥ που ζητεί μεταξύ άλλων μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών, μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών, αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
a

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ