Αυτοφροντίδα lockdown: Μόνος στο σπίτι


Αυτοφροντίδα lockdown: Μόνος στο σπίτι. Αισθάνεστε βαριεστημένοι όταν δεν υπάρχει τηλεόραση, διαδίκτυο και δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι που μπορείτε να κάνετε με το χρόνο σας; Χειροτερεύει η κατάσταση αν οι φίλοι ή η οικογένειά σου δεν μπορούν να περάσουν χρόνο μαζί σου και σε αφήνουν ήσυχο; Νιώθεις μοναξιά, έτσι;

Πέρα από τα αστεία, υπάρχει κάποιος μαζί σου. Εσύ. Όπως ακριβώς παίζετε παιχνίδια και δραστηριότητες, μιλάτε με άλλους ανθρώπους, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε το ίδιο με τον εαυτό σας. Το να περνάς χρόνο με τους ανθρώπους είναι κακό για σένα. Όταν περνάς χρόνο με τους ανθρώπους, αφιερώνεις αυτό το χρόνο για να τους κάνεις να νιώσουν καλύτερα, το οποίο σε κάνει να νιώθεις καλύτερα αλλά αυτό που δεν συνειδητοποιείς είναι ότι όσο περισσότερο περνάς χρόνο μαζί τους, τόσο περισσότερο αγνοείς τον εαυτό σου.

Και όταν αγνοείς τον εαυτό σου αγνοείς τα προβλήματά σου, τις ανάγκες σου, τις προτεραιότητές σου και τη ζωή σου, που θα κάνει τη ζωή σου χειρότερη όχι καλύτερη. Ξεκινά με μικρά πράγματα. Πρέπει να βρεις το δικό σου πράγμα και δεν χρειάζεται καν να είναι χόμπι. Θα μπορούσε απλά να είναι να περνάς το χρόνο σου μόνος με έναν τρόπο που να σου επιτρέπει να γνωρίζεις τον εαυτό σου περισσότερο, να δίνεις προσοχή, να εξασκείσαι στην αυτοπερίθαλψη και να αυξάνεις την αυτοπεποίθησή σου. Γιατί όταν γνωρίζεις τον εαυτό σου, αγαπάς τον εαυτό σου και πιστεύεις στον εαυτό σου ότι είναι η αυτοπεποίθηση και όταν το κάνεις αυτό θα μπορείς να κάνεις τα πάντα και η ζωή σου θα αλλάξει.

Το να έχεις μόνο χρόνο είναι σημαντικό για τη ρουτίνα της αυτοφροντίδας σου. Ακόμα και χωρίς μια ρουτίνα αυτοεξυπηρέτησης, θα πρέπει να παραμερίσετε μια μέρα για τον εαυτό σας. Μία ή δύο φορές κάθε μήνα ή τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες. Το να περνάς χρόνο μόνος σου θα σε βοηθήσει να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου, τα δυνατά σου σημεία και τις αδυναμίες σου και να κάνεις τη ζωή σου πολύ καλύτερη απλά ακούγοντας τον εαυτό σου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ