Επιθετικότητα ένταση: Πώς να ελέγχεις το θυμό σου [pic, vid]

Επιθετικότητα ένταση: Πώς να ελέγχεις το θυμό σου.  Το να θυμώνεις είναι απολύτως λογικό και απαραίτητο. Ωστόσο, είναι πιθανό κάποια στιγμή να έχετε γίνει πιο θυμωμένοι από ό, τι θα θέλατε ή να έχετε σκεφτεί ότι έπρεπε να ελέγξετε αυτά που είπατε. Επομένως, ας μιλήσουμε για το  πώς να το χειριστείτε όταν και αν έρθετε σε αυτή την κατάσταση. 

Το να μάθεις να διαχειρίζεσαι τον θυμό, την απογοήτευση και τον θυμό δεν είναι εύκολο, καθώς σε αυτήν την κατάσταση σταματάμε να σκεφτόμαστε καθαρά, η ανοχή μας στον φόβο αυξάνεται και είμαστε πιο παρορμητικοί. Δηλαδή, σε εκείνες τις στιγμές είναι δύσκολο να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε και να σκεφτόμαστε την κατάσταση.

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ο έλεγχος του θυμού είναι πολύ δύσκολος, λόγω της έντασης του θυμού και των βίαιων συμπεριφορών που μπορεί να συμβούν. Σε αυτήν την περίπτωση, για να μάθουμε πώς να το διαχειριστούμε, μπορούμε να απευθυνθούμε σε έναν ψυχολόγο: θα μας βοηθήσει να αναλύσουμε την κατάσταση και θα μας παρέχει μια σειρά εργαλείων και στρατηγικών που θα διευκολύνουν τον έλεγχο του θυμού. Ωστόσο, εάν αυτό που θέλουμε είναι να μπορούμε να το χειριστούμε καλύτερα και να σταματήσουμε να εκρήγνυται θυμός, μπορούμε να ακολουθήσουμε μια σειρά συμβουλών.

Αυτοέλεγχος και επικοινωνία. Ο εκρηκτικός τύπος θυμού τείνει να εμφανίζεται σε συγκεκριμένους ανθρώπους με συγκεκριμένο τρόπο. Για να το αποτρέψουμε, πρέπει να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε αυτό που δεν μας αρέσει όταν συμβαίνει. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε ότι μια μέρα το συναίσθημα του θυμού είναι μεγαλύτερο από αυτό που πραγματικά την προκαλεί. Για αυτό, είναι απαραίτητο να επικοινωνείτε με έναν διεκδικητικό και ελεγχόμενο τρόπο. Προσδιορισμός του θυμού. Η ανάλυση γιατί τείνουμε να θυμώνουμε μπορεί να συμβάλει σημαντικά στον έλεγχο του θυμού. Πολλές φορές ο θυμός προκαλείται από παρανόηση ή επειδή είμαστε πιο ευαίσθητοι για οποιονδήποτε λόγο. Έτσι, το να σκεφτόμαστε ψυχικά τι οδηγεί συνήθως σε αυτό δεν μπορεί να το κάνει πιο παράλογο και θα το υποβαθμίζει την επόμενη φορά. Ομοίως, η σκέψη για τις συνέπειες της επίθεσης θυμού μπορεί να μειώσει την πιθανότητα να συμβεί εάν θέλουμε να αποφύγουμε άλλα κακά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here