Χιονοδρομικά Ευρώπη: Έκκληση για να μην ανοίξουν κάνει η Γερμανία


Χιονοδρομικά Ευρώπη: Έκκληση για να μην ανοίξουν κάνει η Γερμανία. Στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού στις αρχές του έτους, πολλοί Γερμανοί μολύνθηκαν στο Αυστριακό θέρετρο σκι Ischgl.

Η Γερμανία επιθυμεί από τις Αλπικές χώρες να διατηρήσουν κλειστά τα θέρετρα σκι για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας, ωστόσο η επίτευξη συμφωνίας με τη γειτονική Αυστρία αποδεικνύεται δύσκολη, δήλωσε η Καγκελάριος Angela Merkel. “Η σεζόν σκι πλησιάζει. Θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε την Ευρώπη εάν μπορούμε να κλείσουμε όλα τα θέρετρα σκι”, ανέφερε η Merkel στο Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι αυτό ενδέχεται να μην είναι εφικτό δεδομένης της αντίστασης της Αυστρίας, ωστόσο η Γερμανία θα προσπαθήσει ξανά.

Η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία και η Γερμανία έχουν παραγγείλει ακόμα και τους ανελκυστήρες υψηλού υψομέτρου που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στις αρχές του χειμώνα να παραμείνουν κλειστοί προς το παρόν με την ελπίδα ότι όλα τα θέρετρα θα μπορέσουν να επωφεληθούν κατά την περίοδο αιχμής. εάν και όταν επιβραδύνεται ο ρυθμός λοίμωξης.  Το εθνικό κλείδωμα της Αυστρίας αναμένεται να αρθεί στις 7 Δεκεμβρίου δεν είναι όμως σαφές τι θα σημαίνει αυτό για τον τομέα του σκι. Η Αυστρία ήταν χλιαρή για τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκάσει τις χιονοδρομικές περιοχές να παραμείνουν κλειστές, αυτό θα σημαίνει απώλειες έως 2 δισ. ευρώ (πάνω από 2,38 δισ. δολάρια), τα οποία η Ε.Ε. Θα πρέπει να καλυφθεί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Gernot Bluemel (Γκερνό Μπλούμελ) νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η Ελβετία, η οποία δεν είναι μέρος της Ε.Ε., επιτρέπει σχεδόν φυσιολογικές επιχειρήσεις στα θέρετρα σκι της. Η Μέρκελ συμφώνησε με τους αρχηγούς των 16 ομοσπονδιακών κρατών της Γερμανίας να παρατείνουν και να εντείνουν το lockdown μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, ωστόσο άμβλυνε τους κανόνες κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων εορτών για να αφήσουν οικογένειες και φίλους να γιορτάσουν μαζί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ