Ψυχική Υγεία: Ψυχολογικά αποτελέσματα της μουσικής στην εγκυμοσύνη [pic,vid]


Ψυχική Υγεία: Ψυχολογικά αποτελέσματα της μουσικής στην εγκυμοσύνη. Ο κορωνοϊός έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει η μουσική κατά τη διάρκεια του τοκετού. 

Από τους προϊστορικούς χρόνους οι πρόγονοί μας το χρησιμοποιούσαν σε μαγικές τελετές και τελετές για να εκφράσουν και να τρομάξουν τους φόβους τους. Από μια πιο πρόσφατη προοπτική, η Νευρομυολογία δηλώνει ότι η παρακολούθηση ζωντανής μουσικής εκδήλωσης προκαλεί σημαντική μείωση της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η μουσικοθεραπεία, η οποία αποτελεί παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η τέχνη επιτρέπει τα προβλήματα να γίνουν αφηρημένα και λιγότερο επώδυνα.

Με αυτόν τον τρόπο, η καταστροφή του κορωνοϊού, η οποία μας υποβάλλει σε επίπεδα αβεβαιότητας, είναι επίσης ένα στάδιο έκφρασης και διαφυγής. Αποδεικνύεται, επομένως, η άποψη των ευεργετικών ψυχολογικών επιδράσεων της μουσικής κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ταυτόχρονα, πρέπει να σημειωθεί ότι ο ρυθμός της μουσικής μάς ενθαρρύνει να κινηθούμε και, με αυτό, οι ενδορφίνες, η ορμόνη της ευτυχίας , απελευθερώνονται.  Μας βοηθά να αποσυνδεθούμε για μια στιγμή από την «πραγματικότητα» και να αφήσουμε τον χρόνο να περάσει στο ρυθμό των βημάτων μας.  Για να το δείξουμε αυτό, μπορούμε να προτείνουμε να δούμε τη χορογραφία των Δομινικανών Μοναχών, μια διασκεδαστική και συμπαθητική πρωτοβουλία που χορεύει στη μελωδία του Dynamic Duo. Όλα αυτά είναι ένα άλλο αποτέλεσμα των ψυχολογικών επιδράσεων της μουσικής κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων υπάρχουν επίσης ορισμένοι αυθόρμητοι άνθρωποι που έχουν τολμήσει να τραγουδήσουν και έχουν κάνει καλά, αφού η εξερεύνηση ενός «μουσικού εαυτού» μας επιτρέπει να συνδεθούμε σε έναν «διαλογισμό» με τον εαυτό μας και να γνωριστούμε (με το έμβρυο)  μέσω της φωνής. Απελευθερώνει υγιείς ορμόνες και μειώνει τις ανθυγιεινές. Κάνει τη ροή του χρόνου και περνά πιο γρήγορα. Τονώνει την ικανότητά μας για προβληματισμό.

Μουσική για εγκύους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ