Μαδούρο: Κολοσσιαίο χτύπημα ο θάνατος του Μαραντόνα – Τα τρόφιμα που έστελνε κρυφά στη Βενεζουέλα


Ντιέγκο Μαραντόνα: Τα συλλυπητήρια του Προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, για τον θάνατο του «Θεού» είχαν συγκινητικά λόγια αλλά και πολιτική χροιά.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν ένας ποδοσφαιριστής που δεν μάσαγε τα λόγια του, ακόμα κι όταν έπρεπε να αναφερθεί στην πολιτική. Κάτι που οι περισσότεροι συνάδελφοί του, κυρίως οι σταρ, αποφεύγουν να κάνουν για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με πιθανούς οπαδούς τους. Ο Μαραντόνα δεν είχε τέτοιες περιστροφές κι αρκετές φορές είχε εκφραστεί ανοικτά κατά πολιτικών προσώπων.

Την ίδια ώρα, διατηρούσε δεσμούς φιλίας με αρκετούς ηγέτες χωρών, ειδικά στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Πέρα από την ευρέως γνωστή σχέση του με τον Φιντέλ Κάστρο, ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν πολύ κοντά και με τους ηγέτες της Βενεζουέλας.

Αρχικά με τον Ούγκο Τσάβες και στη συνέχεια, με τον Νικολάς Μαδούρο. Πολλές φορές ο «Θεός» του ποδοσφαίρου είχε επισκεφθεί τη Βενεζουέλα, με τον Πρόεδρο της χώρας να κάνει λόγο για «κολοσσιαίο χτύπημα» σε ό,τι αφορά την απώλειά του.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με τον Ούγκο ΤσάβεςAP Images

«Έγραψα αυτό το γράμμα προς τον λαό της Αργεντινής, με πολύ πόνο και δάκρυα στα μάτια μου», ανέφερε ο Νικολάς Μαδούρο ενώ αποκάλυψε τη δράση του Ντιέγκο Μαραντόνα στη διάρκεια του οικονομικού εμπάργκο που είχε γίνει στη Βενεζουέλα πριν από μερικά χρόνια.

«Ο Ντιέγκο ανησυχούσε πολύ για τις επιθέσεις που έγιναν κατά της ευημερίας του λαού μου. Είχε πει πως θα μας βοηθήσει και στη συνέχεια μας αγόραζε τρόφιμα και τα έστελνε κρυφά εδώ για τον κόσμο. Δεν μπορώ να πω περισσότερα», ανέφερε ο Μαδούρο.

«Τι πόνο νιώθω. Κάθε φορά που ερχόταν και αγκαλιαζόμασταν, ένιωθα σαν να αγκαλιάζω τον αδερφό μου. Τέτοια ήταν η αγάπη που είχαμε», σχολίασε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας και ολοκλήρωσε λέγοντας «Ο λαός της Αργεντινής στους δρόμους, αυτές οι χιλιάδες ανθρώπων, αποχαιρετούν τον Ντιέγκο. Το χρυσό παιδί. Ήταν ένας άνθρωπος που εξέφρασε αυτή την ιστορική εξέγερση των Λατινοαμερικανών, των Νοτιαμερικανών και των Αργεντινών».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ