Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Μια βεβιασμένη άρση του lockdown θα είχε ολέθριες συνέπειες


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Για μείωση της επιδημιολογικής καμπύλης στην Ελλάδα αλλά συντήρηση του υψηλού ιικού φορτίου έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

Η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι παρά τις τρεις εβδομάδες lockdown συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων. «Αυτό οφείλεται σε συρροές κρουσμάτων», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Αναμένουμε μείωση εισαγωγών στα νοσοκομεία με βάση τα νέα κρούσματα».

«Το δεύτερο κύμα δεν λέει να μας αφήσει», ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας. Επιπρόσθετα εκτίμησε πως αυτή τη στιγμή στη χώρα νοσηλεύονται περί τους 4.500 ασθενείς, με το ¼ αυτών να βρίσκεται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

«Δυστυχώς η μείωση των κρουσμάτων έχει αργότερο αριθμό από αυτόν που επιθυμούσαμε, ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας αυξάνονται. Αυτό οφείλεται σε ορισμένες δομές. Αναμένουμε μείωση στις εισαγωγές την προσεχή εβδομάδα. Στην επικράτεια, η πληρότητα των ΜΕΘ είναι στο 88%. Ακόμη, ανέφερε πως η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει κρίσιμη. Ακόμη, είπε πως το επόμενο διάστημα περίπου 1.600 θα χρειαστεί να νοσηλευτούν ενώ 200 άτομα θα χρειαστεί να διασωληνωθούν¨, σημείωσε η κα. Βάνα Παπαευαγγέλου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ