Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα – Πρόωρη η κουβέντα για Χριστούγεννα


Στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του ιού στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υποστήριξε πως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο». Τι είπε για πιθανή άρση μέτρων ενόψει Χριστουγέννων

Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στις περισσότερες περιοχές της χώρας και πάνω σε αυτό το δεδομένο βασίστηκε η κυβέρνηση για να αποφασίσει την παράταση του lockdown κατά μια εβδομάδα σε πρώτη φάση. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση της Παρασκευής στο υπουργείο Υγείας.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, υπάρχουν περιοχές που είναι πολύ επιβαρυμένες και χρειάζονται ακόμα πιο πιστή εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα. Οι περιοχές αυτές είναι οι Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη και Τρίκαλα.

«Είναι οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, ανεξάρτητα από τη συνολική καμπύλη που δείχνει την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα. Αστοχίες και κακή εφαρμογή των μέτρων σε περιοχές που τώρα δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση, μπορεί να τις φέρει εύκολα στην ίδια θέση με αυτές τις ενότητες που αναφέραμε», σχολίασε ο υφυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την ανησυχία του και για την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα σε συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Μίλησε συγκεκριμένα για την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, λέγοντας πως «η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη για τα επόμενα 24ωρα».

Μάλιστα σε αυτό το σημείο έκανε αναφορά στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη. Σε αυτή ο Πρωθυπουργός έκανε σαφή την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα απαρέγκλιτα, ειδικότερα στη διάρκεια της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα ενώ παράλληλα ζήτησε από τους πολίτες και τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμβάλλουν στην τήρηση των μέτρων στις περιοχές που παρατηρείται η αύξηση του ιικού φορτίου.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αμαν ρε παιδια,ολα τα εικοσιτετραωρα,οι μερες,οι μηνες,τα τερμινα ολα κρισιμα.Τα ραπανακια τα τρωτε σαλατα ή κανετε και φαγητο;

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ