Ιδού η υποεπιτροπή αξιολόγησης για χορήγηση κατ’ εξαίρεση φαρμάκων


Αποκλειστικό έργο της ειδικής υποεπιτροπής αξιολόγησης είναι η γνωμοδότηση για χορήγηση κατ’ εξαίρεση φαρμάκων που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων (θετικό κατάλογο), τα οποία δεν έχουν αξιολογηθεί και ζητείται να χορηγηθούν για νόσους ή παθολογικές καταστάσεις, άμεσα απειλητικές για τη ζωή ή ικανές να προκαλέσουν ανήκεστο βλάβη στην υγεία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση δ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 265 του ν. 4512/2018 (Α΄5).

Πρόεδρος της ειδικής Υποεπιτροπής αξιολόγησης ορίστηκε η κ. Μαρία Τσιντή. Επικουρική ιατρός, Α ́Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και Μονάδα Παιδιατρικής Ρευματολογίας, Α ́Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείο Παίδων.Ενώ τα μέλη είναι τα εξής :

  • Μαρίνα Φουστέρη . Προϊσταμένη Φαρμακοποιός στο ΤμήμαΦαρμακαποθήκης του Εθνικού Οργανισμού ΠαροχήςΥπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) Πειραιά.
  • Κλεοπάτρα Πλέσσα -Φαρμακοποιός στο Τμήμα Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγεί-ας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
  • Αθανάσιος Καραγιάννης Παθολόγος Ογκολόγος.
  • Βασίλειος Παππάς
  • Παππάς Βασίλειος Νευρολόγος Υπεύθυνος Ιατρείου Μνήμης Κέντρου Ημέρας Αμαρουσίου, Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συναφών Διαταραχών Αθηνών.

Η θητεία της Ειδικής Υποεπιτροπής Αξιολόγησης είναι τριετής.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ