Ηρακλής: 112 χρόνια ζωής για την ιστορική ομάδα


Ηρακλής: 112 χρόνια ζωής για την ιστορική ομάδα. Ο μακροβιότερος Σύλλογος της πόλης που και για την Θεσσαλονίκη είναι κάτι παραπάνω από αθλητικό σωματείο.

Χωρίς εκδηλώσεις και με αρκετή θλίψη στους φίλους της ομάδας, καθώς το ποδοσφαιρικό και πετοσφαιρικό τμήμα είναι ουσιαστικά διαλυμένα. Ίσως είναι τα πιο δύσκολα και στενόχωρα γενέθλια των τελευταίων ετών, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία και πίστη ότι σύντομα ο Ηρακλής θα «επιστρέψει» και θα θυμίζει και πάλι τις παλιές λαμπρές εποχές που μεσουρανούσε στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο «Γηραιός» γιόρτασε τα 112 χρόνια ζωής, με τον κόσμο του -λόγω πανδημίας- να μην μπορεί να τα τιμήσει όπως θα ήθελε, χωρίς ωστόσο να παραμείνει αμέτοχος. Φίλοι του Ηρακλή βρέθηκαν στις 40 Εκκλησίες και ανάβοντας δεκάδες καπνογόνα τραγούδησαν για τον αγαπημένο τους «Ημίθεο», με την ευχή σύντομα να τον δουν πρωταγωνιστή σε όλα τα αθλήματα.

Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη και ως έδρα έχει το Καυτανζόγλειο Στάδιο, χωρητικότητας 27.770 θεατών. Τα χρώματα της ομάδας (μπλε και άσπρο) τα δανείστηκε από την ελληνική σημαία για να δηλώσει την εθνικότητα και το πάθος των μελών του για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Ιστορικά ο Ηρακλής θεωρείται ως η ομάδα των “μπαγιάτηδων”, δηλαδή των “συντηρητικών” παλαιών Θεσσαλονικέων. Το προσωνύμιο που τον ακολουθεί είναι Γηραιός. Ιδρύθηκε ως ποδοσφαιρικός σύλλογος το 1908 στη Θεσσαλονίκη της τότε Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Εν συνεχεία αποτέλεσε τμήμα του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλή, ενός από τα αρχαιότερα εν ενεργεία αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ