Εθισμός: Είναι μία εγκεφαλική διαταραχή


Εθισμός: Είναι μία εγκεφαλική διαταραχή. Είσαι εθισμένος; Στον έρωτα; Στο φαγητό; Σε ουσίες; Σε κακή συνήθειες; Ή ίσως σε κάποιον; Ο εθισμός είναι μια χρόνια και υποτροπιάζουσα εγκεφαλική διαταραχή.

Όντας εθισμένος, θα ασχοληθείτε με ψυχαναγκαστική συμπεριφορά που παρέχει επιτακτικά κίνητρα και επιβραβεύει αποτελέσματα επανειλημμένα. Ωστόσο, θα οδηγήσει σε σοβαρές αρνητικές συνέπειες μακροπρόθεσμα. Διαταραχές στη χρήση ουσιών μπορεί να οδηγήσουν σε μακροχρόνιες αλλαγές στη συμπεριφορά και τον εγκέφαλο σας. Αλλά δεν σχετίζονται όλες οι εθιστικές συμπεριφορές με κατάχρηση ουσιών. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο εθισμός μπορεί να καταστρέψει σοβαρά τη ζωή σας είτε είστε εθισμένος σε ένα άτομο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το φαγητό, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, την αγάπη, το σεξ ή οτιδήποτε άλλο.

Θα συνεχίσετε να επιχειρείτε επιζήμιες εθιστικές συμπεριφορές ακόμη και όταν έχετε πλήρη επίγνωση των αρνητικών συνεπειών. Καθώς σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, τουλάχιστον αρχικά, θα αρχίσετε να αποφεύγετε άλλες δραστηριότητες και θα επικεντρωθείτε μόνο σε αυτή τη συγκεκριμένη ενέργεια.  Οι θετικές φυσικές αρχικές ανταμοιβές θα αποκρύψουν πλήρως τις αναφαινόμενες αρνητικές επιπτώσεις. Είναι μια ψυχική διαταραχή που μακροπρόθεσμα θα σε ελέγχει. Ανεξάρτητα από το τι είσαι εθισμένος, οι απολαύσεις, οι προτιμήσεις, οι παρορμήσεις, οι φόβοι και οι ανησυχίες σας θα σας κυριαρχήσουν έναντι των αιτιολογημένων κρίσεων και .

Ανεξάρτητα από το τι είσαι εθισμένος, οι απολαύσεις, οι προτιμήσεις, οι παρορμήσεις, οι φόβοι και οι ανησυχίες σας θα σας κυριαρχήσουν έναντι των αιτιολογημένων κρίσεων και αποφάσεων. Εάν παλεύετε με τον εθισμό, τότε μπορείτε να βρείτε πολλούς πολύτιμους πόρους, όπως άρθρα, ιστορίες, ιστολόγια και συμβουλές σε αυτήν τη σελίδα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε και να ανακάμψετε από αυτήν και να ζήσετε μια φυσιολογική, υγιή ζωή. Εάν παλεύετε με τον εθισμό, τότε μπορείτε να βρείτε πολλούς πολύτιμους πόρους, όπως άρθρα, ιστορίες, ιστολόγια και συμβουλές σε αυτήν τη σελίδα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε και να ανακάμψετε από αυτήν και να ζήσετε μια φυσιολογική, υγιή ζωή.

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλό είναι νομίζω να υπάρχουν και κάποια βοηθητικά λινκς για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα. Μπορεί κάποιος πχ να κάνει επαφή με το https://www.kethea.gr π.χ (τήλ 1114) η πληροφορίες σε άρθρα για τα συμπτώματα εθισμού ειδικά με τυχερά παιχνία https://gr.casino.guru/ethismos-ston-tzogo . (άλλη μια μάστιγα της εποχής μας)

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ