Κορονοϊός – Γιαννάκος: Απαράδεκτες οι συνθήκες στο νοσοκομείο του Κιλκίς


Τραγική είναι η κατάσταση στη ΜΕΘ κορονοϊού – Απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας ασθενών στο Νοσοκομείο του Κιλκίς 

«Το Νοσοκομείο του Κιλκίς νοσηλεύει 55 περιστατικά κορονοϊού, σε απαράδεκτες συνθήκες, καθώς δεν διαθέτει ΜΕΘ, με αποτέλεσμα διασωληνωμένα περιστατικά να μένουν αρκετά εκτός ΜΕΘ μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Αναφερόμενος στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, τόνισε πως «Νοσηλεύονται σε μία κλινική ύποπτα και θετικά κρούσματα. Μάλιστα τα ύποπτα βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τα θετικά και αυτό έχει τον κίνδυνο να κολλήσει ένας θετικός τον άλλον αρνητικό ασθενή. Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει», καταγγέλει ο ίδιος.

Σχετικά με την αξιοπιστία των τεστ κορονοϊού, είπε πως «Τα δείγματα για τεστ τα στέλνουν σε ιδιωτικό στο Κιλκίς ή στη Θεσσαλονίκη, ενώ με καθυστέρηση λαμβάνονται οι απαντήσεις. Στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο 2 πνευμονολόγοι, κανένας λοιμωξιολόγος, κανένας νευρολόγος».

«Πως γίνεται εκτίμηση των ασθενών», διερωτάται.

Είναι σημαντικές οι ελλείψεις που συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Από τους 5 αναισθησιολόγους οι 2 νοσούν από κορονοϊό. Συγχρόνως, οι διακομιδές ασθενών γίνονται με άλλες ειδικότητες. Νοσούν 60 τουλάχιστον συνάδελφοι, ενώ όλοι χωρίς επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ζωές ασθενών με κορονοϊό. Πολλοί συνάδελφοι νόσησαν εξ αιτίας των απαράδεκτων συνθηκών. Μεταξύ αυτών και ο συνδικαλιστής Καλεμκερίδης Αχιλλέας».

«Δυστυχώς μέχρι και σήμερα παρουσιάζονται καθημερινά ελλείψεις σε Μ.Α.Π. Παράλληλα, σημαντικό είναι το γεγονός πως δημιουργούνται αερολύματα από διασωληνωμένους ασθενείς», καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος.

Αναφερόμενος στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επεσήμανε πως «Οι εργαζόμενοι που είναι θετικοί αριθμούν τουλάχιστον τους 60. Εχθές είχαμε δυο διασωληνωμένους που διακομίστηκαν Θεσσαλονίκη. Σήμερα έχουμε άλλους δύο. Νοσηλεύουμε 56 θετικούς ασθενείς.», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

poedin-1.jpg
Διασωληνωμένοι ασθενείς σε θαλάμους, στους απαράδεκτους χώρους νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο, αφού σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ενδεικτικό της πίεσης από τις εισαγωγές ασθενών είναι ότι «τα επιτοίχια ροόμετρα οξυγόνου στο νεοσυσταθέν τμήμα Covid-19 λόγω αυξημένης ζήτησης υπολειτουργούν και χρειάστηκε να ενισχυθούν από φορητές φιάλες οξυγόνου».

poedin-2.jpg
Διασωληνωμένοι ασθενείς σε θαλάμους, στους απαράδεκτους χώρους νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού.

Δύσκολες ώρες περνάει και το υγειονομικό προσωπικό, καθώς όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «δύο από τους πέντε αναισθησιολόγους είναι θετικοί και οι διακομιδές διασωληνωμένων γίνονται από άλλες ειδικότητες, ενώ συγχρόνως υπάρχει μία καθαρίστρια την νύχτα σε όλο το Νοσοκομείο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ