Σχοινάς: Τέλος του έτους οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη – Τι ανέφερε για την ασφάλεια των εμβολίων


Όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο εμβολιασμός του πληθυσμού δεν αναμένεται να είναι υποχρεωτικός

Σε διευκρινήσεις αναφορικά με τα νέα εμβόλια προχώρησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, τονίζοντας ότι τα εμβόλια θα είναι ασφαλή, σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα υπάρξει δανειοδότησή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Σχοινάς, εξέφρασε την ελπίδα ότι προς το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο κύμα εμβολιασμού στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα έφθασαν και τα πρώτα επτά ειδικά ψυγεία για την φύλαξη και την διατήρηση των εμβολίων

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εμβολιασμός του πληθυσμού δεν αναμένεται να είναι υποχρεωτικός, αλλά θα είναι προαπαιτούμενος για άλλες διαδικασίες και κοινωνικούς τομείς.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Moderna ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Φάσης 3 του εμβολίου της, στην οποία διαπιστώθηκε επιτυχία 94,1% κατά του κορονοϊού. Μάλιστα, το συγκεκριμένο εμβόλιο παρουσίασε υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας σε κάθε ηλικιακό γκρουπ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η θετική πρωτογενής ανάλυση επιβεβαιώνει την ικανότητα του εμβολίου μας να αποτρέψει τη νόσο COVID-19 με 94,1% αποτελεσματικότητα και, κυρίως, την ικανότητα πρόληψης σοβαρής νόσου COVID-19. Πιστεύουμε ότι το εμβόλιο θα παρέχει ένα νέο και ισχυρό εργαλείο που μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτής της πανδημίας και να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ