Εμβολιάστηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν με «δώρο» από την Κίνα;


Πειραματικό εμβόλιο κορονοϊού έστειλε η Κίνα στον Κιμ Γιονγκ Ουν και την οικογένειά του σύμφωνα με αμερικανό αναλυτή που επικαλείται δύο πηγές από την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον Χάρι Καζιάνις, έναν ειδικό στη Βόρεια Κορέα για το think tank National Interest με έδρα την Ουάσιγκτον, εκτός από την οικογένεια του Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν εμβολιαστεί και αρκετοί ανώτεροι Βορειοκορέατες αξιωματούχοι.

Ο ίδιος πρόσθεσε, πάντως, ότι παραμένει άγνωστο ποια εταιρείας είναι το εμβόλιο που έλαβε ο Κιμ Γιονγκ Ουν και αν έχει αποδειχθεί ασφαλές μέχρι στιγμής.

Ο εμβολιασμός, κατά τον Καζιάνις, έγινε τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες «με εμβόλιο που χορηγήθηκε από την κυβέρνηση της Κίνας».

Επικαλούμενος αμερικανούς ειδικούς ο Καζιάνις υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον τρεις κινεζικές εταιρείες που αναπτύσσουν εμβόλιο για τον κορονοϊό, ανάμεσα στις οποίες η Sinovac Biotech Ltd, η CanSinoBio και η Sinopharm.

Η τελευταία έχει ανακοινώσει ότι το εμβόλιό της έχει χορηγηθεί σε σχεδόν ένα εκατομμύριου ανθρώπους στην Κίνα, μολονότι για την ώρα καμία από τις τρεις δεν έχει αποκαλύψει τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών Φάσης ΙΙΙ που διεξάγονται εκτός Κίνας.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών που ρωτήθηκε σχετικά ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε τους ισχυρισμούς του Καζιάνις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ