Συνεχίζει την προπαγάνδα η Άγκυρα: Εμείς θέλαμε διάλογο, η Ελλάδα τον αρνήθηκε


Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου, η Άγκυρα ρίχνει τους τόνους και «μαζεύει» το Oruc Reis φοβούμενη κυρώσεις

Ευθύνες στην Ελλάδα επιρρίπτει για ακόμα μια φορά η Τουρκία, αυτή τη φορά μέσω του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, για το γεγονός ότι μεταξύ των δυο χωρών δεν υπήρξε ο διάλογος για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφο για το αν η Ελλάδα άλλαξε στάση μετά από την επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια, ο Χαμί Ακσόι είπε χαρακτηριστικά:

«Όπως γνωρίζετε, η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου με την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα είχε επιτευχθεί μια συμφωνία να ξαναρχίσουν οι διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, αλλά η ημερομηνία δεν μπορούσε να οριστεί εξαιτίας της υπαναχώρησης της Ελλάδα με πρόσχημα τις έρευνες του Oruc Reis», και συνέχισε:

«Το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ανακοίνωσε ότι το Oruc Reis ολοκλήρωσε τις έρευνές του στην Ανατολική Μεσόγειο και επέστρεψε στις 29 Νοεμβρίου στην Αττάλεια. Η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ανοιχτή στον διάλογο με ειλικρινή διάθεση, όπως μέχρι σήμερα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ