Κρούσματα σήμερα: Ο σημερινός αριθμός κρίνει την άρση του lockdown – Στο «κόκκινο» η αγωνία


Κρούσματα σήμερα: Τα επιδημιολογικά δεδομένα παραμένουν υψηλά για την Ελλάδα, που συνεχίζει να δέχεται την «επίθεση» του δεύτερου κύματος του κορονοϊού. 

Όσο παραμένει μεγάλος ο αριθμός των συμπολιτών μας που βρίσκονται στις ΜΕΘ κι όσο δυστυχώς υπάρχουν πολλοί θάνατοι καθημερινά, είναι αδιανόητο να μιλά κανείς για βελτίωση της κατάστασης.

Ναι μεν γίνεται λόγος για μια σταθεροποίηση των καθημερινών κρουσμάτων, ωστόσο, σαφής βελτίωση δεν έχει υπάρξει.

Χθες, Δευτέρα (30.11), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόλις 1.044 νέα κρούσματα.

Μπορεί να ήταν η πρώτη ημέρα μετά από πάρα πολύ καιρό, ουσιαστικά από τα τέλη Οκτωβρίου, που ανακοινώθηκε ένας αριθμός κοντά στα 1.000 κρούσματα, θα πρέπει όμως να λαμβάνουμε υπόψη μας και τον αριθμό των τεστ που έχουν διενεργηθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, διενεργήθηκαν μόλις 7.203 τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Ο αριθμός αυτός είναι ο μικρότερος που έχει καταγραφεί τις τελευταίες 50 ημέρες.

Την τελευταία φορά που έγιναν τόσο λίγα τεστ, ήταν στις 12 Οκτωβρίου, όταν είχαν διενεργηθεί έλεγχοι σε 6.670 δείγματα.

Μάλιστα, τότε, ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν ακόμα αρκετά χαμηλός σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα καθώς είχαν ανακοινωθεί μόλις 295 νέες μολύνσεις στη χώρα.

Εύκολα αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κάποιος πόσο κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί θα δείξει αν θα οδηγηθούμε σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων σύντομα ή όχι.

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορoνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2.373.566 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 213.194 δείγματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ