Διακοπές Δεκεμβρίου: Την έναρξη της γιορτινής περιόδου γιορτάζει η Doodle [pic,vid]


Διακοπές του Δεκεμβρίου: Την έναρξη της γιορτινής περιόδου γιορτάζει η Doodle. Το σημερινό παγκόσμιο Google Doodle, που χαρακτηρίζεται κυρίως ως “Ημέρα 2” της σειράς “Διακοπές του Δεκεμβρίου”, παρουσιάζει ένα πουλί που έρχεται με κίνηση για να διακοσμήσει το συνηθισμένο λογότυπο της Google με φώτα διακοπών.

Κάθε χρόνο, η Google έχει μια ποικιλία εορτασμών για να σας βοηθήσει να γιορτάσετε τις αγαπημένες σας διακοπές στο τέλος του έτους, είτε είστε γιορταστές των Χριστουγέννων, ένα σπίτι για το Χανουκά…  Αυτό το τελευταίο Google Doodle, το οποίο σας ενθαρρύνει να αναζητήσετε τις διάφορες διακοπές που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο αυτόν τον Δεκέμβριο, αποτελεί μια υγιή υπενθύμιση ότι υπάρχουν και άλλοι στον κόσμο που γιορτάζουν τα πράγματα διαφορετικά.

Ξεκινώντας στις 21 Δεκεμβρίου και μέχρι την 1η Ιανουαρίου, υπάρχουν πολλοί που γιορτάζουν τη Yule, μια γιορτή με πάνω από μια χιλιετία ιστορίας και παραδόσεων, πολλά από τα οποία αποτέλεσαν τη βάση αυτού που πολλοί γνωρίζουν σήμερα ως χριστουγεννιάτικες παραδόσεις. Κάθε χρόνο, το Yule πρόκειται να ξεκινήσει την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου. Κάθε χρόνο, στις 23 Δεκεμβρίου, οι οπαδοί του σόου Seinfeld γιορτάζουν το Φεστιβάλ συγκεντρώνοντας ένα κοντάρι αλουμινίου και συμμετέχοντας στην “Προβολή των Παραπόνων.” Σε ένα χρόνο όπως το 2020, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι οι άνθρωποι έχουν αρκετά παράπονα να βγουν στον αέρα. Αν και το φεστιβάλ έγινε δημοφιλές το 1997, ήταν παράδοση στην οικογένεια του δημιουργού για πάνω από 30 χρόνια.

Στις 26 Δεκεμβρίου, πολλοί άνθρωποι τόσο στην Αμερική όσο και σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Kwanzaa, μια γιορτή που έχει τις ρίζες της στην αφρικανική κληρονομιά. Το πρώτο έτος εορτασμού το 1966, το Kwanzaa είναι επταήμερη γιορτή, με κάθε μέρα να επισημαίνει έναν από τους Νγκούζο Σάμπα. ή “επτά αρχές της Αφρικανικής Κληρονομιάς.” Οι εορταστές σηματοδοτούν επίσης την  Kwanzaa με ένα kinara, ένα ειδικό κηροπήγιο με  7 κεριά, ένα για κάθε μέρα. Τέλος, στις 31 Δεκεμβρίου, γιορτάζουμε όλοι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ως την τελευταία ημέρα του έτους και την επόμενη ημέρα μετά την οποία μπορούμε όλοι επιτέλους να αφήσουμε το 2020 πίσω μας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ