Κορονοϊός: Γιατροί από ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας στη Β. Ελλάδα- Διπλασιάζονται οι αποδοχές τους


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Γιατροί από ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας μεταβαίνουν εθελοντικά στη Βόρεια Ελλάδα, για να συνδράμουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συναδέλφων τους.

Την είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσημη ενημέρωση της Τετάρτης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στη δοκιμαζόμενη από τον κορονοϊό Βόρεια Ελλάδα, σημειώνοντας πως «γίναμε μάρτυρες μίας τιτάνιας προσπάθειας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και των υπολοίπων, που δοκιμάζονται από τον κορονοϊό. Η εντολή από τον πρωθυπουργό, είναι να κάνουμε ό,τι έιναι ανθρωπίνως δυνατό, για να τους στηρίξουμε».

Ήδη, όπως είπε, από την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια, έχουν μεταβεί 167 γιατροί, 265 νοσηλευτές και 210 άτομα λοιπό προσωπικό στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

«Πέραν αυτών που έχουν γίνει από ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω, ότι πολυμελής ομάδα από τα νοσοκομεία Υγεία, Μητέρα, Μετροπόλιταν μεταβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα, για να στηρίξουν εθελοντικά την προσπάθεια των γιατρών», πρόσθεσε, αναφέροντας τα ονόματα όλων, όσοι θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του.

Μάλιστα, όπως είπε, με διάταξη που θα καταθέσει την Πέμπτη στη Βουλή, «όλοι θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών τους για τις μέρες και εβδομάδες που θα βρίσκονται εκεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ