Κορονοϊός – Μητσοτάκης: Κλειστά τα μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια – Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Σε ανοιχτή συζήτηση συμμετέχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο 31ο Greek Economic Summit. Ανοιχτή συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit.

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη μετά το πέρας της πανδημίας εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διαδικτυακή συζήτηση με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Lee C. Bolinger, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες όπως τα μπαρ δεν μπορούν να μείνουν ανοιχτές μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο του κορονοϊού.

«Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο Lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπάρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο», είπε.

Τη συζήτηση συντονίζει ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκος Μπακατσέλος, και συμμετάσχουν ο CEO της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλά, ο CEO της Philip Morris International Ανδρέας Καλαντζόπουλος, ο CEO της Deloitte Global Punit Renjen και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Myron Brilliant.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ