Νίκος Παναγιωτόπουλος: Στην Αίγυπτο ο υπουργός Άμυνας για την άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 10»


Σημαντικές επαφές με τον Αιγύπτιο πρόεδρο και τον ομόλογό του – «Ασπίδα» στην Ανατολική Μεσόγειο από το αντιτουρκικό μπλοκ

Έχοντας ως βασική στρατηγική τη συνεχή διπλωματική συνεργασία και την επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποφασιστικότητα απέναντι στην επιθετικές πρακτικές της Τουρκίας, Ελλάδα και Αίγυπτος εμβαθύνουν συνεχώς τις αμυντικές σχέσεις τους.

Με μεθοδικές κινήσεις και χωρίς τυμπανοκρουσίες, Αθήνα και Κάιρο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς σε μια σειρά από κοινές δράσεις με πολλαπλά οφέλη και για τις δύο χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, η μεγάλη διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 10» επιβεβαιώνει για μια ακόμη χρονιά το άριστο επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών, τις προσπάθειες κοινού συντονισμού και δράσης στην ανατολική Μεσόγειο και το σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα ότι δεν μπορεί να δρα ως κράτος – «πειρατής».

Ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, για μια ακόμη χρονιά θα παρακολουθήσει από κοντά την μεγάλη διακλαδική άσκηση, συνοδευόμενος και από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αίγυπτο από αύριο, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ο Υπουργός θα μεταβεί στο Κάιρο όπου θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο και στη συνέχεια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι (Mohamed Zaki).

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη του «European Defence Agency Conference 2020» ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Πατριαρχική Μονή του Αγίου Σάββα όπου θα συναντηθεί με τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’.

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα παρακολουθήσει την τελική φάση της κοινής διακλαδικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 10» με τη συμμετοχή δυνάμεων από Ελλάδα, Αίγυπτο, Κύπρο, Γαλλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις Αθήνας και Καΐρου, καθώς και η στενή πλέον αμυντική συνεργασία με την πανίσχυρη στρατιωτική Γαλλία και τα εχθρικά προς το τουρκικό καθεστώς, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκαλούν νευρικό κλονισμό στον Ερντογάν. Είναι προφανές πως στην Ανατολική Μεσόγειο δημιουργείται ένα τρομακτικής ισχύος αντιτουρκικό μπλοκ που μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια του «σουλτάνου» τόσο στη βόρεια Αφρική όσο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ