Ρωσία – εμβολιασμοί: Εμβόλια Covid – 19

“Ας αρχίσουμε τη δουλειά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν. Λίγο αργότερα, ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μικαήλ Μουράσκο, είπε ότι περισσότερα από εκατό χιλιάδες άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί, καθώς η Ρωσία παρουσίασε το εμβόλιο Sputnik V, στα Ηνωμένα Έθνη. Η Ρωσία υπολογίζει μέσα στις επόμενες ημέρες να έχει παραγάγει περί τις δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ρωσική πλευρά, κατά τον προηγούμενο μήνα το συγκεκριμένο εμβόλιο ελέγχθηκε με αποτελεσματικότητα 92 % έναντι στον κορωνοϊό. Ενώ ο εμβολιασμός, που επίκειται να αρχίσει θα είναι σε εθελοντική βάση. “Η απόλυτη προτεραιότητα είναι οι Ρώσοι”, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, επονόματι Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η παραγωγή εμβολίων που γίνονται στη Ρωσία θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των Ρώσων πολιτών. Οι ημερήσιοι θάνατοι στη Ρωσία για την Τετάρτη ήταν 589. Παρόλα αυτά η άνοδος των μολύνσεων από κορωνοϊό στη Ρωσία έχει, τις τελευταίες ημέρες, παρουσιάσει επιβράδυνση, ύστερα από μία κλιμάκωση που παρατηρήθηκε στις 27 Νοεμβρίου, με ένα συνολικό αριθμό 25.345 νέων κρουσμάτων να δηλώνονται σήμερα.

Η Ρωσία απέφυγε την επιβολή lock down κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, δείχνοντας προτίμηση στη λήψη μέτρων περισσότερο τοπικού χαρακτήρα. Με 2.347.401 μολύνσεις η Ρωσία είναι τέταρτη στη σειρά με τα περισσότερα κρούσματα Covid, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ινδία και τη Βραζιλία. Οι συνολικοί θάνατοι στη χώρα ανέρχονται στους 41.053 από την αρχή της πανδημίας. Προς το παρόν υπάρχει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη την επικράτεια και ήπιοι περιορισμοί, που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.

Την ίδια στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία ελέγχου του εμβολίου της Pfizer και του εμβολίου της Moderna.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ