Κρούσματα σήμερα: Θα ξεπεράσουμε τα 2.000 για τρίτη ημέρα;


Κρούσματα σήμερα: Διανύοντας μία από τις κρίσιμες – αν όχι την κρισιμότερη εβδομάδα – του β’ κύματος της πανδημίας και ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων τα κρούσματα στην Ελλάδα δεν λένε να μειωθούν, με τον επιθυμητό τουλάχιστον ρυθμό.

Αν και το Σαββατοκύριακο τα νούμερα έδειχναν κάποια σημάδια αισιοδοξίας, ωστόσο, το σοκ της Τρίτης με τα 2.199 κρούσματα, μας προσγείωσαν ανώμαλα. Το ίδιο συνέβη και χθες, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει πάνω από 2.000 κρούσματα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία από τις ΜΕΘ και ιδιαιτέρως από αυτές της Βόρειας Ελλάδας είναι ανησυχητικά, με τους διασωληνωμένους χθες να ανέρχονται σε 613 και 89 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό.

Ιδιαίτερη είναι η ανησυχία και για τους σημερινούς αριθμούς του ΕΟΔΥ, οι οποίοι ίσως αποτελέσουν και βαρόμετρο για τις τελικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με τον σχεδιασμό του ανοίγματος της Οικονομίας ενόψει των Χριστουγέννων.

Κραυγές από τους επιστήμονες: «Μην ανοίξετε τίποτα»

Έντονες είναι οι φωνές στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας, καθώς μεγάλη μερίδα των επιστημόνων, επισημαίνουν πως ένα βεβιασμένο άνοιγμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα τρίτο σφοδρό κύμα του ιού στην Ελλάδα μετά τις γιορτές. Ένα κύμα που θα είναι καταστροφικό για την Οικονομία.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ