Κορονοϊός: 100.000 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα λέει μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας


Κορονοϊός: Τα στοιχεία με τα κρούσματα δεν είναι εκεί που θα έπρεπε τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής, Ανάργυρος Μαριόλης.

Γι’ αυτό το λόγο και δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμη για άρση του lockdown συμπλήρωσε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο κ. Μαργιόλης υπογράμμισε ότι ο μήνας Δεκέμβριος είναι κρίσιμος για το ΕΣΥ αλλά και την οικονομία αποδίδοντας στην χαλαρότητα της εφαρμογής των μέτρων την μη αποτελεσματική μείωση των κρουσμάτων.

Ο κ. Μαριόλης απέκρουσε τα όσα λέγονται για την καταγραφή των κρουσμάτων, διαβεβαιώνοντας με βάση και τη δική του εμπειρία, ότι τα στοιχεία καταχωρούνται αμέσως και ότι δεν υπάρχει θέμα με τον ΕΟΔΥ, προσθέτοντας ότι «όποιος λέει αυτά πρέπει να έχει στοιχειά, μας προσβάλλει αυτό».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι ο ίδιος και όσοι είναι υποχρεωμένοι να καταχωρούν τα κρούσματα και τα στοιχεία από τους ελέγχους, το κάνουν σε δύο πλατφόρμες, και στο Εθνική Μητρώο και στον ΕΟΔΥ.

«Αν κάνω ένα τεστ, περνάω τα στοιχεία στο Μητρώο Covid και στον ΕΟΔΥ που περνιούνται σε ένα κομπιούτερ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαριόλης, φάνηκε να επιβεβαιώνει ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν από τις γιορτές, παρότι δεν είναι εστία υπερμετάδοσης αλλά για λόγους κινητικότητας.

Παρόλα αυτά, σημείωσε ότι οι μαθητές Λυκείου, που έχουν μεγαλύτερη κοινωνική ζωή, έχουν τον ίδιο βαθμό θετικότητας με τους καθηγητές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ