Lockdown: Παράταση μέχρι τις 14 Δεκέμβρη – Τι θα γίνει με μαγαζιά, σχολεία, μπαρ, μετακινήσεις


Άρση lockdown: Σήμερα ανακοινώνεται η παράταση του lockdown για ακόμα μία εβδομάδα – Αύριο οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για κομμωτήρια και εποχιακά καταστήματα

Η εικόνα των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και των θανάτων από τον φονικό κορονοϊό, δεν αφήνει περιθώρια στην κυβέρνηση, να μην ανανεώσει το Lockdown.

Όπως είχε αναφέρει από χθες το Newsbomb.gr, οι ανακοινώσεις για την παράταση του lockdown να γίνουν σήμερα από τον εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Υπενθυμίζεται, ότι και την τελευταία φορά η παράταση μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου έγινε από τον ίδιο.

Αύριο μετά και την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων στον Πρωθυπουργό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει το άνοιγμα των εποχιακών καταστημάτων και των κομμωτηρίων.

Πώς θα ανοίξει η Οικονομία

Ο οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ωστόσο, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, καθώς οι λοιμωξιολόγοι αναμένουν πως θα εξελιχθεί η πανδημία το επόμενο 7ημερο.

Αναφορικά με τα σχολεία, το άνοιγμα τους μετατίθεται για μετά τις γιορτές και μάλλον το ίδιο θα συμβεί και με την εστίαση.

Για το λιανικό εμπόριο έχει πέσει στο τραπέζι να ανοίξουν πρώτα τα μικρά καταστήματα και έπειτα τα εμπορικά κέντρα, με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Από τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν τα εποχιακά καταστήματα, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα και στα σούπερ μάρκετ να πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προωθεί άνοιγμα των καταστημάτων εποχικών ειδών με ταυτόχρονη άρση της απαγόρευσης πώλησης των αντίστοιχων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ